Clatite din cartofi cu somon afumat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite din cartofi cu somon afumat

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 3 oua
  • 125 ml lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe verzi
  • 60 gr fulgi de cartofi
  • 40 gr faina
  • jumatate pachetel praf de copt
  • cateva picaturi suc de lamaie
  • jumatate lingurita sare, piper
  • Pentru topping:
  • 1 cutie mica de smantana
  • 1 lingurita cu varf crema de hrean (eu am gasit la kaufland borcanele cu asa ceva)
  • 300 gr somon afumat
  • frunze de marar
  • feliute de lamaie pentru decor

Mod de preparare

Amestecam ouale cu laptele si cu uleiul de masline. Ceapa verde o taiem rondele si o amestecam cu ouale, punem si sare si piper dupa gust. Adaugam compozitiei de mai sus amestecul din faina si praf de copt, fulgii de cartofi si sucul de lamaie. Omogenizam ingredientele obtinand un aluat lipicios. Clatitele se fac fara ulei, eu am folosit o tigaie tefal. Cu ajutorul unei linguri se pun in tigaie gramajoare de aluat si se aplatizeaza cu dosul lingurii. In functie de preferinte, puteti face clatite mai mari sau mai mici. Se tin pe fiecare parte cam 30 de secunde cat sa se faca aurii-aramii. Se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca. Intre timp, ne ocupam de topping: amestecam smantana cu crema de hrean. Somonul daca nu aveti norocul sa-l gasiti deja feliat subtire, va invit sa va inarmati cu un cutit bine ascutit si cu multa rabdare si sa taiati pestele in felii cat mai subtiri, cam ca foaia de hartie. Montare: pe fiecare clatita se pune cate o lingurita din amestecul de smantana, o felie de somon rasucita usor, o frunzulita de marar si o feliuta subtire de lamaie. Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise