Clatite inimoase

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Clatite inimoase

Ingrediente

  • 3 oua, separate
  • 50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 60 ml lapte
  • 60 ml limonada
  • 100 gr faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • mana de laune de padure
  • 2 linguri coji de portocale confiate
  • unt, pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbensurile cu zaharul pudra, laptele si limonada.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca.Se inglobeaza apoi albusurile spuma si se lasa compozitia obtinuta deoparte.

Alunele de padure se prajesc 6-8 minute intr-o tigaie fara grasime pana cand s-au rumenit.Se rastoarna alunele prajite pe un prospop de bucatarie si se freaca pentru a indeparta coaja.Alunele decojite se toaca marunt.Coaja de portocala se taie cubulete.

Se incinge o togaie la foc potrivit.Se adauga putin unt si se lasa sa se topeasca.Se toarna in tigaie cate 2 linguri de aluat, dand clatitelor forma de inima.Se presara deasupra fiecarei clatite alune tocate/coji de potocale confiate.Se lasa sa se prajeasca 2-3 minute pana cand se rumensc apoi se intorc si se lasa sa se rumenasca si pe cealalta parte.

Clatitele se servesc calde sau reci, stropite dupa preferinte cu miere sau diferite sosuri dulci.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise