autor:

CulinaryRainbow

» » Dulciuri diverse

Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru aluatul de clătite:, 125 g făină albă, 30 g făină de migdale, 25 g fulgi de migdale, 20 ml apă minerală, 100 ml lapte, două ouă, 30 g unt, 20 g zahăr, un praf de sare, Ingrediente pentru umplutură:, 500 g rubarbă, 5 linguri cu zahăr vanilinat în casă, zeamă de lămâie, două linguri cu amidon de porumb, Ingrediente pentru budinca de vanilie:, 4 gălbenușuri, 50 g zahăr, 200 ml smântână dulce, 100 ml lapte, Ingrediente pentru bezea:, 4 albușuri, 6 linguri cu zahăr pudră

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală la final. Pe cât de multe ingrediente sunt, pe-atât de ușoară este rețeta. :)
Bineînțeles am conectat aparatul Breville Panini Maker la sursa de curent, iar când indicatorul luminos mi-a dat startul, am copt clătitele pe toată suprafața platanelor. Se dezlipesc extrem de ușor, deci nu trebuie să vă faceți griji.
Am spălat și am tăiat rubarba ( apoximativ 1 cm ), am pus-o într-o crăticioară împreună cu zahărul și zeama de lămâie și am înăbușit-o ușor. Am amestecat continuu.
Am luat vasul de pe foc, am adăugat amidonul și l-am încorporat cu grijă.
Am așezat umplutura de rubarbă peste clătite după care le-am împachetat formând pliculețe pe care le-am așezat într-o tavă termorezistentă din sticlă. Am format 8 astfel de pliculețe pe care le-am așezat câte două unul peste celălalt.
Într-un alt vas am pregătit budinca omogenizând gălbenușurile, zahărul și smântâna dulce. La final am încorporat și laptele, apoi am turnat compoziția în tavă, peste clătite.
Am dat tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 160 de grade. Am încins cuptorul în prealabil.
Între timp am pregătit bezeaua pentru care am folosit cele 4 albușuri rămase. Le-am bătut spumă adăugând treptat zahărul pudră până când spuma a devenit foarte tare.
Am scos tava din cuptor pentru a așeza bezeaua peste clătite.
Următoarea și ultima etapă a fost cea de coacere a bezelei. Am introdus din nou tava la cuptor, scăzând temperatura acestuia la 110 grade ( folosiți funcția de ventilație a cuptorului sau lăsați ușa acestuia întredeschisă ).
În aproximativ 30 de minute bezeaua a căpătat o culoare brun-aurie iar desertul a fost gata de savurat.
Am așteptat puțin să se răcească, dar a meritat! :)
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul

11 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu mere caramelizate

Chec cu mere caramelizate

Se preîncălzeşte cuptorul la 150 grade C În vasul unui robot se pun 150g unt şi zahărul pudră.

9 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de clătite:
  • 125 g făină albă
  • 30 g făină de migdale
  • 25 g fulgi de migdale
  • 20 ml apă minerală
  • 100 ml lapte
  • două ouă
  • 30 g unt
  • 20 g zahăr
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 500 g rubarbă
  • 5 linguri cu zahăr vanilinat în casă
  • zeamă de lămâie
  • două linguri cu amidon de porumb
  • Ingrediente pentru budinca de vanilie:
  • 4 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 200 ml smântână dulce
  • 100 ml lapte
  • Ingrediente pentru bezea:
  • 4 albușuri
  • 6 linguri cu zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane Brigadeiro