autor:

» » Aperitive

Clatite Napoca

Autor: CALIN MARIUS TERPEA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CALIN MARIUS TERPEA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 noiembrie 2007

Ingrediente
Aluat pentru clatite gata preparat insa fara sa contina zahar.Branza de burduf 500 gr., salam afumat 500 gr.,razalit sau trecut prin masina de tocat carne,oregano,piper si ketchup.,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

46 voturi

Mod de preparare

Se fac cateva clatite ( cate ies din tot aluatul, aproximativ 10-12 bucati), fara zahar, dar de doua ori mai groase ca si de obicei si se coc doar pe o parte.Se pun intr-o farfurie una peste alta cu putin ulei intre ele ca sa nu se lipeasca, cu partea rumenita in sus. Dupa ce sa facut tot aluatul in aceeasi tigaie se pune ulei mai mult ca de obicei. Se i-au clatitele una cate una si se presara pe partea rumenita, dar numai pe cate o jumatate, branza de burduf , salam tocat ( sau razalit), in cantitati egale, putin oregano si piper dupa gust.Se impatura cu jumatatea nepresarata in doua astfel incat sa ramana la exterior partea nerumenita. Se preseaza bine cu mana ca sa se lipeasca.Se prajesc apoi pe ambele parti in ulei pana ce se rumenesc, cate doua clatite odata. Se servesc calde folosind cutitul si furculita ( ca si la pizza), picurate pe deasupra cu ketchup.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Napoca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • CALIN MARIUS TERPEA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

    Nu stiu de ce este atat de mica nota.Probabil nu s-a inteles bine reteta.Eu personal am cucerit de viecare data pe cei ce au gustat prima data acest aperitiv.Pot spune ca nu-i mai vedeam satui.....

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Ce idee buna,eu am mancat asa ceva dar puse mezeluri,legume direct in aluatul de clatite si prajite si pe o parte si pe alta.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

46 voturi

Ingrediente

  • Aluat pentru clatite gata preparat insa fara sa contina zahar.Branza de burduf 500 gr.
  • salam afumat 500 gr.,razalit sau trecut prin masina de tocat carne,oregano,piper si ketchup.

Raporteaza reteta

CALIN MARIUS TERPEA (Chef de cuisine)

Nu stiu de ce este atat de mica nota.Probabil nu s-a inteles bine reteta.Eu personal am cucerit de viecare data pe cei ce au gustat prima data acest aperitiv.Pot spune ca nu-i mai vedeam satui.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Balmos