autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Clatite picante umplute cu dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 bucati):, Pentru aluat - 3 oua, , 6 linguri lapte, , 75 g faina, , 50 g unt, , sare, , 1 lingura unt pentru prajit., Pentru umplutura: 50 g seminte de dovleac (curatate), , 500 g miez de dovleac, , 2 linguri unt, , 1 catel de usturoi, , 2 fire salvie proaspata, , 125 g branza de vaci, , 1 galbenus, , sare, , piper macinat mai mare, , 200 g smantana acrisoara, , grasime pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se bat cu telul (sau cu mixerul) toate ingredientele, se lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute si se fac 6 clatite subtiri care se prajesc, pe rand, in untul incins (adaugat putin cate putin). Umplutura - Se prajesc semintele de dovleac - intr-o tigaie fara grasime - si, dupa ce s-au rumenit, se lasa sa se raceasca. Miezul de dovleac dat pe razatoarea mare se prajeste circa 8 minute in untul incins, se adauga usturoiul presat si frunzele de salvie taiate fasii si se mai lasa putin pe foc. Cand s-a racit dovleacul, se amesteca bine cu branza de vaci, galbenusul si semintele prajite. Se iau 2-3 linguri din compozitie si se pun la mijlocul fiecarei clatite, dupa care se pliaza marginile peste umplutura. Se unge o forma termorezistenta cu unt, se toarna in ea smantana acrisoara si se aseaza deasupra clatitele una langa alta. Se dau 20 de minute la cuptorul incins la 200gr., se presara, eventual, cu piperul macinat mai mare si se servesc fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite picante umplute cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cocktail de creveti cu ananas si legume

Cocktail de creveti cu ananas si legume

Castravetele se curata de coaja si se taie cubulete mici la fel si ardeiul gras. Crevetii se trag

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive
Chec aperitiv cu mazare

Chec aperitiv cu mazare

Am folosit mazare din gradina noastra :), pe care am fiert-o, cateva clocote, in apa sarata. Am mixat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 bucati):
  • Pentru aluat - 3 oua
  • 6 linguri lapte
  • 75 g faina
  • 50 g unt
  • sare
  • 1 lingura unt pentru prajit.
  • Pentru umplutura: 50 g seminte de dovleac (curatate)
  • 500 g miez de dovleac
  • 2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fire salvie proaspata
  • 125 g branza de vaci
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper macinat mai mare
  • 200 g smantana acrisoara
  • grasime pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Braduti sarati