autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Clatite picante umplute cu dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 bucati):, Pentru aluat - 3 oua, , 6 linguri lapte, , 75 g faina, , 50 g unt, , sare, , 1 lingura unt pentru prajit., Pentru umplutura: 50 g seminte de dovleac (curatate), , 500 g miez de dovleac, , 2 linguri unt, , 1 catel de usturoi, , 2 fire salvie proaspata, , 125 g branza de vaci, , 1 galbenus, , sare, , piper macinat mai mare, , 200 g smantana acrisoara, , grasime pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se bat cu telul (sau cu mixerul) toate ingredientele, se lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute si se fac 6 clatite subtiri care se prajesc, pe rand, in untul incins (adaugat putin cate putin). Umplutura - Se prajesc semintele de dovleac - intr-o tigaie fara grasime - si, dupa ce s-au rumenit, se lasa sa se raceasca. Miezul de dovleac dat pe razatoarea mare se prajeste circa 8 minute in untul incins, se adauga usturoiul presat si frunzele de salvie taiate fasii si se mai lasa putin pe foc. Cand s-a racit dovleacul, se amesteca bine cu branza de vaci, galbenusul si semintele prajite. Se iau 2-3 linguri din compozitie si se pun la mijlocul fiecarei clatite, dupa care se pliaza marginile peste umplutura. Se unge o forma termorezistenta cu unt, se toarna in ea smantana acrisoara si se aseaza deasupra clatitele una langa alta. Se dau 20 de minute la cuptorul incins la 200gr., se presara, eventual, cu piperul macinat mai mare si se servesc fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite picante umplute cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pasta de ardei copti cu usturoi

Pasta de ardei copti cu usturoi

Iarna, linga friptura, merge perfect o pasta de ardei copti! Citiva catei de usturoi(5-6) se pun

9 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive
Chec mozaic

Chec mozaic

Se amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt.Incorporam rand pe rand ouale,apoi putin

10 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 bucati):
  • Pentru aluat - 3 oua
  • 6 linguri lapte
  • 75 g faina
  • 50 g unt
  • sare
  • 1 lingura unt pentru prajit.
  • Pentru umplutura: 50 g seminte de dovleac (curatate)
  • 500 g miez de dovleac
  • 2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fire salvie proaspata
  • 125 g branza de vaci
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper macinat mai mare
  • 200 g smantana acrisoara
  • grasime pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciuperci Paris umplute