autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Clatite picante umplute cu dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 bucati):, Pentru aluat - 3 oua, , 6 linguri lapte, , 75 g faina, , 50 g unt, , sare, , 1 lingura unt pentru prajit., Pentru umplutura: 50 g seminte de dovleac (curatate), , 500 g miez de dovleac, , 2 linguri unt, , 1 catel de usturoi, , 2 fire salvie proaspata, , 125 g branza de vaci, , 1 galbenus, , sare, , piper macinat mai mare, , 200 g smantana acrisoara, , grasime pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se bat cu telul (sau cu mixerul) toate ingredientele, se lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute si se fac 6 clatite subtiri care se prajesc, pe rand, in untul incins (adaugat putin cate putin). Umplutura - Se prajesc semintele de dovleac - intr-o tigaie fara grasime - si, dupa ce s-au rumenit, se lasa sa se raceasca. Miezul de dovleac dat pe razatoarea mare se prajeste circa 8 minute in untul incins, se adauga usturoiul presat si frunzele de salvie taiate fasii si se mai lasa putin pe foc. Cand s-a racit dovleacul, se amesteca bine cu branza de vaci, galbenusul si semintele prajite. Se iau 2-3 linguri din compozitie si se pun la mijlocul fiecarei clatite, dupa care se pliaza marginile peste umplutura. Se unge o forma termorezistenta cu unt, se toarna in ea smantana acrisoara si se aseaza deasupra clatitele una langa alta. Se dau 20 de minute la cuptorul incins la 200gr., se presara, eventual, cu piperul macinat mai mare si se servesc fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite picante umplute cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute cu legume

Ciuperci umplute cu legume

Dupa ce au fost curatate si spalate, ciupercilor li se inlatura coditele. Ceapa se taie marunt si

2 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive
Pane-uri de ciuperci umplute

Pane-uri de ciuperci umplute

Spalam ciupercile si le indepartam coditele. Maruntim ceapa si ardeii si-I punem intr-o tigaie cu

24 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 bucati):
  • Pentru aluat - 3 oua
  • 6 linguri lapte
  • 75 g faina
  • 50 g unt
  • sare
  • 1 lingura unt pentru prajit.
  • Pentru umplutura: 50 g seminte de dovleac (curatate)
  • 500 g miez de dovleac
  • 2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fire salvie proaspata
  • 125 g branza de vaci
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper macinat mai mare
  • 200 g smantana acrisoara
  • grasime pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Zuchinni sticks (betisoare de dovlecel) cu ranch dressing