autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Clatite picante umplute cu dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 bucati):, Pentru aluat - 3 oua, , 6 linguri lapte, , 75 g faina, , 50 g unt, , sare, , 1 lingura unt pentru prajit., Pentru umplutura: 50 g seminte de dovleac (curatate), , 500 g miez de dovleac, , 2 linguri unt, , 1 catel de usturoi, , 2 fire salvie proaspata, , 125 g branza de vaci, , 1 galbenus, , sare, , piper macinat mai mare, , 200 g smantana acrisoara, , grasime pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se bat cu telul (sau cu mixerul) toate ingredientele, se lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute si se fac 6 clatite subtiri care se prajesc, pe rand, in untul incins (adaugat putin cate putin). Umplutura - Se prajesc semintele de dovleac - intr-o tigaie fara grasime - si, dupa ce s-au rumenit, se lasa sa se raceasca. Miezul de dovleac dat pe razatoarea mare se prajeste circa 8 minute in untul incins, se adauga usturoiul presat si frunzele de salvie taiate fasii si se mai lasa putin pe foc. Cand s-a racit dovleacul, se amesteca bine cu branza de vaci, galbenusul si semintele prajite. Se iau 2-3 linguri din compozitie si se pun la mijlocul fiecarei clatite, dupa care se pliaza marginile peste umplutura. Se unge o forma termorezistenta cu unt, se toarna in ea smantana acrisoara si se aseaza deasupra clatitele una langa alta. Se dau 20 de minute la cuptorul incins la 200gr., se presara, eventual, cu piperul macinat mai mare si se servesc fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite picante umplute cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Braduti sarati

Braduti sarati

Am mixat bine toate ingredientele, apoi am format o bila de aluat, ce care am dat-o la rece pt. cca.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Gogosari aperitiv

Gogosari aperitiv

Branza, sunca si maslinele, taiate cubulete mici, se pun intr-un bol; se umplu pana la treisferturi

9 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 bucati):
  • Pentru aluat - 3 oua
  • 6 linguri lapte
  • 75 g faina
  • 50 g unt
  • sare
  • 1 lingura unt pentru prajit.
  • Pentru umplutura: 50 g seminte de dovleac (curatate)
  • 500 g miez de dovleac
  • 2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fire salvie proaspata
  • 125 g branza de vaci
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper macinat mai mare
  • 200 g smantana acrisoara
  • grasime pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Tartă cu spanac