autor:

Bella Petrina_Bello Valy

» » Prajituri

Clatite pufoase americane (pancakes)

Autor: Bella Petrina_Bello Valy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bella Petrina_Bello Valy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
130 grame faina, , 28 grame zahar, , un ou, , 240 ml lapte, , 28 grame unt topit, , o lingurita si jumatate de praf de copt, , un varf de lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Amestecam ingredientele “uscate” intr-un bol – faina, zaharul, praful de copt, sarea – si le amestecam bine. In alt bol adaugam oul, usor batut, ideal la temperatura camerei, peste care adaugam laptele si untul topit si le amestecam. Putem sa adaugam si esente (vanilie, rom, lamaie).



Facem o groapa in mijlocul ingredientelor uscate, turnam in ea ingredientele lichide si amestecam usor pana nu mai sunt cocoloase. In cazul clatitelor pufoase, fiind aluatul mai gros, cocoloasele dispar mult mai repede decat in cazul clatitelor normale.



Tigaia se pune pe foc si fie topim putin unt si tot punem cate un strop in ea, fie punem ulei.



Pufoasele astea le faceti cat de mari vreti voi. Ideal e sa le faceti medii. :). Cu un polonic mic, luati din compozitie si turnati in tigaie. Asteptati pana incep sa se sparga bulele care apar si apoi intoarceti clatita. Ar trebui sa fie usor aramie.



Eu le-am servit cu dulceata de cirese amare, dar in viitor o sa incerc si cu sirop de artar. Pofta buna si nu va feriti sa imi trimiteti poze, daca faceti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase americane (pancakes)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu citrice

Tort cu citrice

Blatul Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca

8 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Prajitura cu zahar ars si gem

Prajitura cu zahar ars si gem

Modul de preparare I. Se arde 150 gr zahar care se stinge cu 150 apa si se lasa sa fiarba , pana

6 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 130 grame faina
  • 28 grame zahar
  • un ou
  • 240 ml lapte
  • 28 grame unt topit
  • o lingurita si jumatate de praf de copt
  • un varf de lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Bella Petrina_Bello Valy
Fasole batuta cu lipie

Fasole batuta cu lipie

Puneti intr-o cratita fasolea si acoperiti-o cu apa. Puneti-o la fiert la foc mic. Cand a inceput

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Salate diverse
Tort cu alune (musuroi)

Tort cu alune (musuroi)

Se bat 6 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Se adauga zaharul si se bate pana se topeste.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Negrese

Negrese

Bati 8 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Adaugi zaharul si il bati pana se topeste.

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Sarah Bernard ( tobițe )