Clătite pufoase reţetă cu pere

Clătite pufoase reţetă cu pere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clătite pufoase reţetă cu pere

Ingrediente

  • -200 gr faina (10 linguri)
  • -250 ml lapte
  • -2oua
  • -1.5 lingurite praf de copt
  • -putina sare
  • -1 linguri ulei
  • -3 linguri zahar
  • -zahar vanilat
  • -putin unt
  • -200 gr pere taiate cubulete
  • Extra : nuttela si alune taiate

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat.

Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina si praful de copt , laptele si uleiul .

Omogenizam bine.

Albusurile le batem spuma tare cu un pic de sare si le incorporam amestecand usor in galbenusuri .

Vom avea un aluat dens dar pufos.

Punem si bucatile de pere si mai amestecam de cateva ori de sus in jos. Daca nu doriti sa puneti perele in lauat atunci ele se pot presara dup ace puneti aluatul in tava , innainte de a-l intoarce.

Pregatim o tigaie de clatite, o incingem bine si o ungem cu unt . Dam cu unt pe toata suprafata tigai si apoi stergem surplusul de unt cu un servetel . Nu vom mai unge tava pana cand terminam de copt .

Punem un polonic din compozitie in centrul tigaii si lasam sa se intinda singur ( nu mai atingem aluatul). Cand la suprafata clatitei apar mici umflaturi cu aer , intoarcem clatita pe cealalta parte .

Coacem clatitele pe rand pana cand terminam.

Le servim cu Nutella si cu alune maruntite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta