autor:

Anca Rm

» » Dulciuri diverse

Clătite pufoase reţetă cu pere

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2015

Ingrediente
-200 gr faina (10 linguri), -250 ml lapte, -2oua, -1.5 lingurite praf de copt, -putina sare, -1 linguri ulei, -3 linguri zahar, -zahar vanilat, -putin unt, -200 gr pere taiate cubulete, Extra : nuttela si alune taiate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat.

Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina si praful de copt , laptele si uleiul .

Omogenizam bine.

Albusurile le batem spuma tare cu un pic de sare si le incorporam amestecand usor in galbenusuri .

Vom avea un aluat dens dar pufos.

Punem si bucatile de pere si mai amestecam de cateva ori de sus in jos. Daca nu doriti sa puneti perele in lauat atunci ele se pot presara dup ace puneti aluatul in tava , innainte de a-l intoarce.

Pregatim o tigaie de clatite, o incingem bine si o ungem cu unt . Dam cu unt pe toata suprafata tigai si apoi stergem surplusul de unt cu un servetel . Nu vom mai unge tava pana cand terminam de copt .

Punem un polonic din compozitie in centrul tigaii si lasam sa se intinda singur ( nu mai atingem aluatul). Cand la suprafata clatitei apar mici umflaturi cu aer , intoarcem clatita pe cealalta parte .

Coacem clatitele pe rand pana cand terminam.

Le servim cu Nutella si cu alune maruntite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite pufoase reţetă cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
ECLER

ECLER

Se fierbe laptele cu uleiul,sarea si zaharul.Se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de

13 voturi    12 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -200 gr faina (10 linguri)
  • -250 ml lapte
  • -2oua
  • -1.5 lingurite praf de copt
  • -putina sare
  • -1 linguri ulei
  • -3 linguri zahar
  • -zahar vanilat
  • -putin unt
  • -200 gr pere taiate cubulete
  • Extra : nuttela si alune taiate

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere