autor:

andreea rete

» » Dulciuri diverse

Clatite Regale

Autor: andreea rete (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea rete (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
7 oua, 100 g unt, 100 g zahar (aromat cu vanilie), 150 g faina, 300 ml lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul. Se adauga pe rand cele 7 galbenusuri amestecand bine. Se pune, alternand, laptele rece, faina si un pic de sare. La urma, se pun cele 7 albusuri batute cu putin zahar, incorporandu-le usor in aluat. Se coc intr-o tigaie unsa cu unt, punand cate un polonic din compozitie, ca sa iasa clatite mai groase. Clatitele se coc numai pe o parte. Pe masura ce se coc, se pun intr-un vas de Jena si se pudreaza fiecare cu zahar vanilat. Ultima clatita se pune cu partea coapta in sus. Se tin la cuptor 10-15 minute inainte de a le servi. Se servesc fierbinti, taiate in felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Regale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura rapida cu prune

Prajitura rapida cu prune

Se amesteca ouale cu zaharul bine, se adauga apa minerala, uleiul, sarea, aromele si la final faina

7 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rubarba cu crema custard

Rubarba cu crema custard

Mod de preparare rubarba : Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar (aromat cu vanilie)
  • 150 g faina
  • 300 ml lapte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta aromata de toamna