autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

CLATITE ROMÂNESTI

Autor: ION TUD (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ION TUD (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2007

Ingrediente
500 ML LAPTE SAU APA, 250 GR FAINA ALBA DE GRÂU, 2 OUA, 3 LINGURI ULEI, 2 LINGURITE ESENTA ROM, SARE DUPA GUST, 250 GR GEM SAU MARMELADA PENTRU UMPLUTURA,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

144 voturi

Mod de preparare

ÎNTR-UN VAS DE 1 LITRU SE AMESTECA FAINA CU PUTIN LAPTE REZULTÂND O PASTA CARE SE DILUEAZA CU RESTUL DE LAPTE , 2 GALBENUSURI , ULEI SI ESENTA DE ROM .
SEPARAT , ÎN ALT VAS , ALBUSURILE SE BAT SPUMA SI SE RASTOARNA APOI ÎN PRIMA COMPOZITIE , AMESTECÂND CU UN POLONIC FARA MISCARI CIRCULARE , PÂNA SE ÎINGLOBEAZA TOT ALBUSUL .
ACEASTA COMPOZITIE ARE CONSISTENTA UNEI SMÂNTÂNI , AERATA SUFICIENT , FARA A NECESITA AFÂNATORI CHIMICI LA COACERE .
CU ACELASI POLONIC SE VA DOZA COMPOZITIA ÎN TIGAIA DE TEFLON (SAU OBISNUITA , CAZ ÎN CARE SE VA UNGE CU ULEI LA FIECARE COACERE) PENTRU COPT , PE AMBELE FETE , FOLOSIND TEHNICA OBISNUITA DE ÎNTOARCERE A CLATITELOR .
DUPA RACIRE , SE VOR UMPLE CU GEM SAU MARMELADA SI SE VOR RULA .
SE SERVESC IMEDIAT .
REZULTA CCA. 10 CLATITE .
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE ROMÂNESTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Sorana , 15 decembrie 2009

    Clatitele de obicei sunt facute cu dulceata,cel putin asta a fost reteta originala.Dupa care,in epoca moderna,s-au gasit si alte uumpluturi potrivite cu aluatul.Clatitele sunt delicioase si stiu din prprie experienta pentru ca sunt bucatar expert la un restaurant de lux din Marea Britanie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

    MIE IMI PLAC CLATITELE CU GEM, DAR SI CU ALTE UMPLUTURI, DE EXEMPLU CU BUDINCA.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Delicioase mai sunt clatitele.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

144 voturi

Ingrediente

  • 500 ML LAPTE SAU APA
  • 250 GR FAINA ALBA DE GRÂU
  • 2 OUA
  • 3 LINGURI ULEI
  • 2 LINGURITE ESENTA ROM
  • SARE DUPA GUST
  • 250 GR GEM SAU MARMELADA PENTRU UMPLUTURA

Raporteaza reteta

Sorana

Clatitele de obicei sunt facute cu dulceata,cel putin asta a fost reteta originala.Dupa care,in epoca moderna,s-au gasit si alte uumpluturi potrivite cu aluatul.Clatitele sunt delicioase si stiu din prprie experienta pentru ca sunt bucatar expert la un restaurant de lux din Marea Britanie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Alba ca zapada