autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

CLATITE ROMÂNESTI

Autor: ION TUD (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ION TUD (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2007

Ingrediente
500 ML LAPTE SAU APA, 250 GR FAINA ALBA DE GRÂU, 2 OUA, 3 LINGURI ULEI, 2 LINGURITE ESENTA ROM, SARE DUPA GUST, 250 GR GEM SAU MARMELADA PENTRU UMPLUTURA,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

144 voturi

Mod de preparare

ÎNTR-UN VAS DE 1 LITRU SE AMESTECA FAINA CU PUTIN LAPTE REZULTÂND O PASTA CARE SE DILUEAZA CU RESTUL DE LAPTE , 2 GALBENUSURI , ULEI SI ESENTA DE ROM .
SEPARAT , ÎN ALT VAS , ALBUSURILE SE BAT SPUMA SI SE RASTOARNA APOI ÎN PRIMA COMPOZITIE , AMESTECÂND CU UN POLONIC FARA MISCARI CIRCULARE , PÂNA SE ÎINGLOBEAZA TOT ALBUSUL .
ACEASTA COMPOZITIE ARE CONSISTENTA UNEI SMÂNTÂNI , AERATA SUFICIENT , FARA A NECESITA AFÂNATORI CHIMICI LA COACERE .
CU ACELASI POLONIC SE VA DOZA COMPOZITIA ÎN TIGAIA DE TEFLON (SAU OBISNUITA , CAZ ÎN CARE SE VA UNGE CU ULEI LA FIECARE COACERE) PENTRU COPT , PE AMBELE FETE , FOLOSIND TEHNICA OBISNUITA DE ÎNTOARCERE A CLATITELOR .
DUPA RACIRE , SE VOR UMPLE CU GEM SAU MARMELADA SI SE VOR RULA .
SE SERVESC IMEDIAT .
REZULTA CCA. 10 CLATITE .
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE ROMÂNESTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema englezeasca si caramel

Prajitura cu crema englezeasca si caramel

Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea foi de napolitana. O tapetam cu unt si faina sau mai simplu

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorana , 15 decembrie 2009

    Clatitele de obicei sunt facute cu dulceata,cel putin asta a fost reteta originala.Dupa care,in epoca moderna,s-au gasit si alte uumpluturi potrivite cu aluatul.Clatitele sunt delicioase si stiu din prprie experienta pentru ca sunt bucatar expert la un restaurant de lux din Marea Britanie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

    MIE IMI PLAC CLATITELE CU GEM, DAR SI CU ALTE UMPLUTURI, DE EXEMPLU CU BUDINCA.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Delicioase mai sunt clatitele.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

144 voturi

Ingrediente

  • 500 ML LAPTE SAU APA
  • 250 GR FAINA ALBA DE GRÂU
  • 2 OUA
  • 3 LINGURI ULEI
  • 2 LINGURITE ESENTA ROM
  • SARE DUPA GUST
  • 250 GR GEM SAU MARMELADA PENTRU UMPLUTURA

Raporteaza reteta

Sorana

Clatitele de obicei sunt facute cu dulceata,cel putin asta a fost reteta originala.Dupa care,in epoca moderna,s-au gasit si alte uumpluturi potrivite cu aluatul.Clatitele sunt delicioase si stiu din prprie experienta pentru ca sunt bucatar expert la un restaurant de lux din Marea Britanie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Manix sau Tavalita