autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

CLATITE ROMÂNESTI

Autor: ION TUD (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ION TUD (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2007

Ingrediente
500 ML LAPTE SAU APA, 250 GR FAINA ALBA DE GRÂU, 2 OUA, 3 LINGURI ULEI, 2 LINGURITE ESENTA ROM, SARE DUPA GUST, 250 GR GEM SAU MARMELADA PENTRU UMPLUTURA,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

144 voturi

Mod de preparare

ÎNTR-UN VAS DE 1 LITRU SE AMESTECA FAINA CU PUTIN LAPTE REZULTÂND O PASTA CARE SE DILUEAZA CU RESTUL DE LAPTE , 2 GALBENUSURI , ULEI SI ESENTA DE ROM .
SEPARAT , ÎN ALT VAS , ALBUSURILE SE BAT SPUMA SI SE RASTOARNA APOI ÎN PRIMA COMPOZITIE , AMESTECÂND CU UN POLONIC FARA MISCARI CIRCULARE , PÂNA SE ÎINGLOBEAZA TOT ALBUSUL .
ACEASTA COMPOZITIE ARE CONSISTENTA UNEI SMÂNTÂNI , AERATA SUFICIENT , FARA A NECESITA AFÂNATORI CHIMICI LA COACERE .
CU ACELASI POLONIC SE VA DOZA COMPOZITIA ÎN TIGAIA DE TEFLON (SAU OBISNUITA , CAZ ÎN CARE SE VA UNGE CU ULEI LA FIECARE COACERE) PENTRU COPT , PE AMBELE FETE , FOLOSIND TEHNICA OBISNUITA DE ÎNTOARCERE A CLATITELOR .
DUPA RACIRE , SE VOR UMPLE CU GEM SAU MARMELADA SI SE VOR RULA .
SE SERVESC IMEDIAT .
REZULTA CCA. 10 CLATITE .
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE ROMÂNESTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Blini, clatite rusesti

Blini, clatite rusesti

1. Se cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale, untul/margarina topit(a) si 70 ml lapte

23 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu lapte de cocos

Prajitura cu lapte de cocos

Se bat galbenusurile cu mixerul se adauga 2 linguri apa calda si cand devin spumoase si deschise

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorana , 15 decembrie 2009

    Clatitele de obicei sunt facute cu dulceata,cel putin asta a fost reteta originala.Dupa care,in epoca moderna,s-au gasit si alte uumpluturi potrivite cu aluatul.Clatitele sunt delicioase si stiu din prprie experienta pentru ca sunt bucatar expert la un restaurant de lux din Marea Britanie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

    MIE IMI PLAC CLATITELE CU GEM, DAR SI CU ALTE UMPLUTURI, DE EXEMPLU CU BUDINCA.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Delicioase mai sunt clatitele.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

144 voturi

Ingrediente

  • 500 ML LAPTE SAU APA
  • 250 GR FAINA ALBA DE GRÂU
  • 2 OUA
  • 3 LINGURI ULEI
  • 2 LINGURITE ESENTA ROM
  • SARE DUPA GUST
  • 250 GR GEM SAU MARMELADA PENTRU UMPLUTURA

Raporteaza reteta

Sorana

Clatitele de obicei sunt facute cu dulceata,cel putin asta a fost reteta originala.Dupa care,in epoca moderna,s-au gasit si alte uumpluturi potrivite cu aluatul.Clatitele sunt delicioase si stiu din prprie experienta pentru ca sunt bucatar expert la un restaurant de lux din Marea Britanie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ciocolata de casa