autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

CLATITE ROMÂNESTI

Autor: ION TUD (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ION TUD (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2007

Ingrediente
500 ML LAPTE SAU APA, 250 GR FAINA ALBA DE GRÂU, 2 OUA, 3 LINGURI ULEI, 2 LINGURITE ESENTA ROM, SARE DUPA GUST, 250 GR GEM SAU MARMELADA PENTRU UMPLUTURA,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

144 voturi

Mod de preparare

ÎNTR-UN VAS DE 1 LITRU SE AMESTECA FAINA CU PUTIN LAPTE REZULTÂND O PASTA CARE SE DILUEAZA CU RESTUL DE LAPTE , 2 GALBENUSURI , ULEI SI ESENTA DE ROM .
SEPARAT , ÎN ALT VAS , ALBUSURILE SE BAT SPUMA SI SE RASTOARNA APOI ÎN PRIMA COMPOZITIE , AMESTECÂND CU UN POLONIC FARA MISCARI CIRCULARE , PÂNA SE ÎINGLOBEAZA TOT ALBUSUL .
ACEASTA COMPOZITIE ARE CONSISTENTA UNEI SMÂNTÂNI , AERATA SUFICIENT , FARA A NECESITA AFÂNATORI CHIMICI LA COACERE .
CU ACELASI POLONIC SE VA DOZA COMPOZITIA ÎN TIGAIA DE TEFLON (SAU OBISNUITA , CAZ ÎN CARE SE VA UNGE CU ULEI LA FIECARE COACERE) PENTRU COPT , PE AMBELE FETE , FOLOSIND TEHNICA OBISNUITA DE ÎNTOARCERE A CLATITELOR .
DUPA RACIRE , SE VOR UMPLE CU GEM SAU MARMELADA SI SE VOR RULA .
SE SERVESC IMEDIAT .
REZULTA CCA. 10 CLATITE .
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE ROMÂNESTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza feta

Prajitura cu branza feta

Se pregateste o tava de aragaz, se unge bine cu ulei de masline, se pregateste cuptorul la aragaz.

7 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Prajituri
Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

Untul moale il frecam bine cu zaharul,pana devine ca o crema.Adaugam iaurtul si ciocolata topita,omogenizam. Faina

10 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorana , 15 decembrie 2009

    Clatitele de obicei sunt facute cu dulceata,cel putin asta a fost reteta originala.Dupa care,in epoca moderna,s-au gasit si alte uumpluturi potrivite cu aluatul.Clatitele sunt delicioase si stiu din prprie experienta pentru ca sunt bucatar expert la un restaurant de lux din Marea Britanie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

    MIE IMI PLAC CLATITELE CU GEM, DAR SI CU ALTE UMPLUTURI, DE EXEMPLU CU BUDINCA.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Delicioase mai sunt clatitele.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

144 voturi

Ingrediente

  • 500 ML LAPTE SAU APA
  • 250 GR FAINA ALBA DE GRÂU
  • 2 OUA
  • 3 LINGURI ULEI
  • 2 LINGURITE ESENTA ROM
  • SARE DUPA GUST
  • 250 GR GEM SAU MARMELADA PENTRU UMPLUTURA

Raporteaza reteta

Sorana

Clatitele de obicei sunt facute cu dulceata,cel putin asta a fost reteta originala.Dupa care,in epoca moderna,s-au gasit si alte uumpluturi potrivite cu aluatul.Clatitele sunt delicioase si stiu din prprie experienta pentru ca sunt bucatar expert la un restaurant de lux din Marea Britanie.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu gem de prune