autor:

Alice Ciobanu

» » Dulciuri diverse

Clatite simple cu inghetata si topping de caramel

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2015

Ingrediente
pentru clatite:, , 2 oua, 500 ml lapte, 200 gr faina, 3 linguri ulei, un strop de sare, , inghetata de fistic, inghetata de fructe de padure, menta proaspata, topping de caramel

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mixati spuma albusurile. In alt bol mixati galbenusurile cu uleiul si laptele. Incorporati faina cernuta, cu grija si rapid fara sa faca cocoloase. La final incorporatisi spuma de albusuri.

Amestecaticu un tel pana se incorporeaza complet.

Incingeti Panini Maker Breville si ( cam dupa aproximativ 6 minute scrie in manualul de utilizare al aparatului ca e perfect incins, al temperatura optima) turnati un polonic mic in mijlocul placii antiaderente.

Nu e nevoie sa ungeti cu ulei, dar daca o faceti, asa cum am facut eu la prima utilizare ( nestiind exact ce si cum) nu se intampla nimic rau.

Ideea e ca folosind acest aparat Panini Maker Breville puteti face clatite coapte fara ulei, ceea ce o super! Deci turnati un polonic mic si nivelati la rotund, in cerc, cu polonicul, astfel incat sa obtineti o clatita cat mai uniforma.

Nu inchideti capacul. Coaceti 3 minute si invartiti clatita cu ajutorul unei spatule de lemn sau silicon. Nu folositi metal.

Preparati cate o clatita pe rand si suprapuneti-le pe o farfurie, sub un prosopel curat, pana ce dati gata intreaga compozitie.



Consumati clatitele, cat sunt calde, cu mult topping de caramel si inghetata de fructe de padure si inghetata de fistic. Si un strop de menta pentru o savoare deosebita!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite simple cu inghetata si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Minitarte cu cirese

Minitarte cu cirese

Spalam ciresele ,le rupem coditele si le scoatem samburii. Din o cana cu zahar si o cana cu apa

29 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o cratita de 2 l se pune la caramelizat 5o g zahar(cca 3-4 linguri) sau daca va place sa

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Serbuta , 06 august 2015

    Mi se pare cea mai potrivita pentru gustul meu!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru clatite:
  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • un strop de sare
  • inghetata de fistic
  • inghetata de fructe de padure
  • menta proaspata
  • topping de caramel

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Gogoşi foarte fragede