autor:

Alice Ciobanu

» » Dulciuri diverse

Clatite simple cu inghetata si topping de caramel

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2015

Ingrediente
pentru clatite:, , 2 oua, 500 ml lapte, 200 gr faina, 3 linguri ulei, un strop de sare, , inghetata de fistic, inghetata de fructe de padure, menta proaspata, topping de caramel

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mixati spuma albusurile. In alt bol mixati galbenusurile cu uleiul si laptele. Incorporati faina cernuta, cu grija si rapid fara sa faca cocoloase. La final incorporatisi spuma de albusuri.

Amestecaticu un tel pana se incorporeaza complet.

Incingeti Panini Maker Breville si ( cam dupa aproximativ 6 minute scrie in manualul de utilizare al aparatului ca e perfect incins, al temperatura optima) turnati un polonic mic in mijlocul placii antiaderente.

Nu e nevoie sa ungeti cu ulei, dar daca o faceti, asa cum am facut eu la prima utilizare ( nestiind exact ce si cum) nu se intampla nimic rau.

Ideea e ca folosind acest aparat Panini Maker Breville puteti face clatite coapte fara ulei, ceea ce o super! Deci turnati un polonic mic si nivelati la rotund, in cerc, cu polonicul, astfel incat sa obtineti o clatita cat mai uniforma.

Nu inchideti capacul. Coaceti 3 minute si invartiti clatita cu ajutorul unei spatule de lemn sau silicon. Nu folositi metal.

Preparati cate o clatita pe rand si suprapuneti-le pe o farfurie, sub un prosopel curat, pana ce dati gata intreaga compozitie.



Consumati clatitele, cat sunt calde, cu mult topping de caramel si inghetata de fructe de padure si inghetata de fistic. Si un strop de menta pentru o savoare deosebita!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite simple cu inghetata si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului

Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului

Cataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea

19 voturi    12 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Mod de preparare Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul,zaharul vanilat, grisul,sarea,

148 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Serbuta , 06 august 2015

    Mi se pare cea mai potrivita pentru gustul meu!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru clatite:
  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • un strop de sare
  • inghetata de fistic
  • inghetata de fructe de padure
  • menta proaspata
  • topping de caramel

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune