CLATITE UMPLUTE CU CIUPERCI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 portii)
  • Pentru clatite:
  • 160gr.faina,
  • 2 oua,
  • 3-3,5dl.apa minerala,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita drojdie uscata;
  • Pentru copt:6-7 linguri de ulei;
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • 250gr.ciuperci(din conserva),
  • sare,
  • piper negru macinat ,
  • patrunjel verde tocat,
  • 1 ou,
  • 1 lingura de smantana;
  • Pentru sos:
  • 5-6 catei de usturoi,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • 1 lingura de faina,
  • 1 pahar mare de smantana(450gr.),
  • 1 manunchi de marar,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingura de otet balsamic;

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul de clatite amestecand toate ingredientele.Este important ca apa minerala sa se adauge treptat, ca si uleiul in maioneza.Se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 10-15 minute, apoi se coc 8 clatite.

2.Se prepara umplutura:se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in ulei.Se adauga ciupercile scurse si taiate marunt ca si ceapa.(sucul de pe ciuperci si 2 linguri de ciuperci se pun deoparte), se calesc in continuare-15 minute-, se sareaza si se pipereaza.Se toaca patrunjelul si se pune peste aceasta compozitie, impreuna cu oul si smantana.Se amesteca.

3.Se umplu clatitele cu aceasta umplutura la fel cum procedam cu sarmalele.Se aseaza intr-un vas de Jena uns cu unt si se coc la cuptor , pana se rumenesc.(10-15 minute)

4.Intre timp se prepara sosul:usturoiul se toaca foarte fin si se caleste in ulei de masline cca.2 min.Se presra faina si calim in continuare pana primeste o culoare aurie, apoi adaugam smantana.,amestecand mereu, fierbem 2-3 minute, apoi adaugam ciupercile lasate deoparte si din sucul lor in asa fel incat sa obtinem un sos de consistenta unei smantani.Se incorporeaza mararul tocat, sare, piper si ii dam gust cu otetul balsamic.Daca dorim, putem sa punem in sos rosii fara pielita, taiate cubulete sau gogosari , de asemenea taiati cubulete.

5.La servire , punem clatitele pe un platou, le acoperim cu sos si garnisim cu crengute de marar,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise