1.Se prepara aluatul de clatite amestecand toate ingredientele.Este important ca apa minerala sa se adauge treptat, ca si uleiul in maioneza.Se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 10-15 minute, apoi se coc 8 clatite.
2.Se prepara umplutura:se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in ulei.Se adauga ciupercile scurse si taiate marunt ca si ceapa.(sucul de pe ciuperci si 2 linguri de ciuperci se pun deoparte), se calesc in continuare-15 minute-, se sareaza si se pipereaza.Se toaca patrunjelul si se pune peste aceasta compozitie, impreuna cu oul si smantana.Se amesteca.
3.Se umplu clatitele cu aceasta umplutura la fel cum procedam cu sarmalele.Se aseaza intr-un vas de Jena uns cu unt si se coc la cuptor , pana se rumenesc.(10-15 minute)
4.Intre timp se prepara sosul:usturoiul se toaca foarte fin si se caleste in ulei de masline cca.2 min.Se presra faina si calim in continuare pana primeste o culoare aurie, apoi adaugam smantana.,amestecand mereu, fierbem 2-3 minute, apoi adaugam ciupercile lasate deoparte si din sucul lor in asa fel incat sa obtinem un sos de consistenta unei smantani.Se incorporeaza mararul tocat, sare, piper si ii dam gust cu otetul balsamic.Daca dorim, putem sa punem in sos rosii fara pielita, taiate cubulete sau gogosari , de asemenea taiati cubulete.
5.La servire , punem clatitele pe un platou, le acoperim cu sos si garnisim cu crengute de marar,
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii