Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 550 ml apa minerala
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 7-8 linguri mai pline cu faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 portocale
  • 1 piersica din compot
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura margarina
  • 5 linguri zeama de compot de piersici
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Clatitele:

Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de portocala.

Adaugam praful de copt,apoi faina in ploaie,timp in care invartim mereu in compozitie.

O lasam 15 minute la frigider.

Picuram intr-o tigaie ulei si cu un pensonas intindem pe intreaga suprafata..

Cand s-a incins ,cu un polonic punem cate putina compozitie.

Rumenim clatitele pe ambele parti si le punem pe un platou.

Umplutura:

Intr-o cratita punem zaharul la topit.

Cand este complet topit punem margarina ,zaharul vanilat ,zeama de lamaie si zeama de compot.

Lasam sa fiarba la foc mic,pana se ingroasa putin(daca doriti sa fie foarte gros,atunci puneti o lingurita de faina).

Piersica o taiem feliute pe lung.

Dam pe razatoare putina coaja dintr-o portocala ,apoi le decojim.

Taiem o portocala si jumatate cubulete.

Cand sosul s-a ingrosat ,tragem cratita de pe foc,punem bucatile de pierscica si portocala si o lingurita coaja rasa de portocala.

Amestecam sa le omogenizam.

Umplem clatitele una cate una,apoi servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise