Clatitele:
Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de portocala.
Adaugam praful de copt,apoi faina in ploaie,timp in care invartim mereu in compozitie.
O lasam 15 minute la frigider.
Picuram intr-o tigaie ulei si cu un pensonas intindem pe intreaga suprafata..
Cand s-a incins ,cu un polonic punem cate putina compozitie.
Rumenim clatitele pe ambele parti si le punem pe un platou.
Umplutura:
Intr-o cratita punem zaharul la topit.
Cand este complet topit punem margarina ,zaharul vanilat ,zeama de lamaie si zeama de compot.
Lasam sa fiarba la foc mic,pana se ingroasa putin(daca doriti sa fie foarte gros,atunci puneti o lingurita de faina).
Piersica o taiem feliute pe lung.
Dam pe razatoare putina coaja dintr-o portocala ,apoi le decojim.
Taiem o portocala si jumatate cubulete.
Cand sosul s-a ingrosat ,tragem cratita de pe foc,punem bucatile de pierscica si portocala si o lingurita coaja rasa de portocala.
Amestecam sa le omogenizam.
Umplem clatitele una cate una,apoi servim.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii