autor:

Fara foto

» » Retete de post

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru clatite:, , 550 ml apa minerala, coaja rasa de la o portocala, 2 linguri zahar pudra, 3 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, 7-8 linguri mai pline cu faina, , Pentru umplutura:, , 2 portocale, 1 piersica din compot, 4 linguri cu varf de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura margarina, 5 linguri zeama de compot de piersici, 1 lingurita zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Clatitele:
Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de portocala.
Adaugam praful de copt,apoi faina in ploaie,timp in care invartim mereu in compozitie.
O lasam 15 minute la frigider.
Picuram intr-o tigaie ulei si cu un pensonas intindem pe intreaga suprafata..
Cand s-a incins ,cu un polonic punem cate putina compozitie.
Rumenim clatitele pe ambele parti si le punem pe un platou.
Umplutura:
Intr-o cratita punem zaharul la topit.
Cand este complet topit punem margarina ,zaharul vanilat ,zeama de lamaie si zeama de compot.
Lasam sa fiarba la foc mic,pana se ingroasa putin(daca doriti sa fie foarte gros,atunci puneti o lingurita de faina).
Piersica o taiem feliute pe lung.
Dam pe razatoare putina coaja dintr-o portocala ,apoi le decojim.
Taiem o portocala si jumatate cubulete.
Cand sosul s-a ingrosat ,tragem cratita de pe foc,punem bucatile de pierscica si portocala si o lingurita coaja rasa de portocala.
Amestecam sa le omogenizam.
Umplem clatitele una cate una,apoi servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu portocale in sos (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sfeclă coaptă cu sos scordolea

Sfeclă coaptă cu sos scordolea

Am blenduit painea stoarsa bine si cateii de usturoi, am amestecat cu nuca si usturoiul, am adaugat

7 voturi    7 comentarii
30 min
Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare. Turnam

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Multumesc Elena!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Ce pachetele delicioase, Rocsy!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Ma bucur mult ca va place.Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 550 ml apa minerala
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 7-8 linguri mai pline cu faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 portocale
  • 1 piersica din compot
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura margarina
  • 5 linguri zeama de compot de piersici
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer

Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer

Ardeii ii spalam, le taiem capacul( pe care il pastram) si ii curatam de seminte. Ceapa o curatam,

8 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Elena!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Sarmale de post, ca la mama acasa