pentru aluat :
se folosesc 2-3 oua intregi ,se sparg intr-un bol si inca de la inceput se presara un varf de sare ( asta fiind secretul pentru aluatul de clatite ), se amesteca bine si apoi se adauga si putin zahar pentru gust , apoi alternativ lapte dulce si faina , aproximativ 1 Kg de lapte si 1/5 kg de faina , asta si in functie de cata compozitie dorim sa avem . La final se pune vanilia, putin unt si 1/2 pahar de apa minerala pentru a iesi compozitia si mai frageda.
Se foloseste o tigaie buna , se unge cu putin ulei si cu un polonic se aseaza clatita in tigaia bine incinsa pe foc , dar nu foarte groasa...
Se lasa cat sa se poata desprinde din tigaie , si se intoarce si pe cealalta parte , daca nu avem experienta sa o aruncam in sus , putem sa ne ajutam fie de o spatula si/sau de un cutit .
Se aseaza pe o farfurie plata si se pot servi umplute in mai multe feluri, depinde de gust :
cu finetti
cu dulceata de visine
cu dulceata de caise
cu gem de prune
cu branza ( asta e preferata mea !!!)
Se ruleaza sau se fac triunghiuri in farfurie si se tapeteaza cu zahar pudra !!!
Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii