autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Clementine in aluat de clatite

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 decembrie 2010

Ingrediente
aluat de clatite mai gros – asemanator unei smantini mai groase (pentru post faceti aluatul din apa minerala, un praf de sare, faina), clementine, scortisoara, zahar pudra, 2 pliculete de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Clementinele se curata de coaja si se folosesc intregi.
Aluatul de clatite se face mai vascos sa se poata prinde de clementine.In aluat se adauga scortisoara si zaharul vanilat.Intotdeauna cand faceti aluatul de clatite puneti in castron mai intai faina,sarea ,apoi apa minerala.Astfel nu se vor forma cocoloase si aluatul de clatite se lasa 15 minute sa se odihneasca la frigider.
Se introduc clementinele in aluat si se prajesc pe toate partile in uleiul incins .Dupa prajire se scot pe hartie absorbanta si se trec prin zahar pudra.
Este un desert racoros,fin si dietetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clementine in aluat de clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Spanac cu ou

Spanac cu ou

Se curata ceapa se taie marunt apoi o punem la calit cind este calita adaugam spanacul congelat si

10 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Gem-dulceata de capsuni

Gem-dulceata de capsuni

Am vrut sa obtin un gem dar si o dulceata de capsuni, adica un preparat jumatate gem, jumatate dulceata.

4 voturi    0 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Va multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    O reteta foarte ingenioasa !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Idem ca la reteta cu mere in aluat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

      Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

      Sunt sigură că-s bune! Banane prăjite în aluat am făcut,dar clementine nu. Felicitări!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

      Multumesc mult...O sa va placa cu siguranta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2010

      Ce frumoase si aromate!Mmmmmmmmmmmmmm

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

      ce interesanta reteta...trebuie sa incerc si eu! felicitari!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • aluat de clatite mai gros – asemanator unei smantini mai groase (pentru post faceti aluatul din apa minerala
  • un praf de sare
  • faina)
  • clementine
  • scortisoara
  • zahar pudra
  • 2 pliculete de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Placinta cu mere si nuca (de post)