autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Coaja de copac

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
1 pachet unt sau margarina (250 g), 2 oua + 1 ou pentru uns, 7 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de lingurita de sare, 400 g faina, 1 plic praf de copt, Coaja de lamaie, Nuci macinate pentru presarat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Aceste fursecuri numite si “coji de copac” erau prefaratele mele in copilarie, ne placea tuturor sa le rontaim mai ales de sarbatorile de iarna, dupa ce ne saturam de prajiturile cu crema.


Mod de preparare: se taie untul sau margarina in fasii subtiri si se lasa la temperatura camerei. Apoi se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si mirodenii: coaja de lamaie si orice mai doriti. Se adauga ouale, amestecand tot timpul, apoi si praful de copt si faina. Se obtine un aluat mai moale, care se da la rece o jumatate de ora.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul cu grija intr-o foaie grosuta. Se taie in fasii, se unge cu ou si se presara nuca macinata peste ele. Optional: se pot pudra cu cacao.

Fasiile din aluat se rasucesc pe formele unse cu margarin sau unt. Daca nu aveti forme conice, puteti aseza fasiile rasucite ca pe saleuri sau oricum doriti, in tava, pe foaie de copt.

Se coc la foc mediu pana se fac aurii (asta inseamna cam 20 de minute). Aveti grija sa nu se faca maronii pe margini, caci se vor usca. Fasiile mai subtiri ies mai crocante, iar cele mai grosute ies mai moi si pufoase.
Dupa ce se scot din cuptor, se asaza intr-un vas si se acopera cu un prosop curat. Dupa ce se racesc, e bine sa le depozitati in pungi, ca sa nu se intareasca.
Eu am obtinut 3 tavi.

Pofta Buna!

Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/coaja-de-copac.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja de copac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti Coaja de copac

Biscuiti Coaja de copac

Biscuiţii “coajă de copac” erau preferaţii noştri în copilărie. Ne plăcea

2 voturi    1 comentariu
2h 40 min
Retete de Craciun
Suc de capsuni

Suc de capsuni

Buna dimineata Este timpul capsunilor, facem dulceturi marmelade, le servim cu frisca. Dar va intreb

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet unt sau margarina (250 g)
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja de lamaie
  • Nuci macinate pentru presarat.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Pasca cu branza,crema de smantana si bezea