autor:

Anastasia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cobbler din piersici si mure

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
ca unitate de masura folositi o cana de 200 de gr., 2 linguri amidon, 1 1/2 cani plus o lingura zaghar, 5 cani mure, piersici un kg curatate de coaja si taiate cam de 1,25 cm, 3 cani de faina obisnuita, 1 lingura de praf de copt, 225 grame de unt, 1 cana plus 3 linguri de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 40h

0 voturi

Mod de preparare

Puneti raftul la cuptor in mijlocul cuptorului incalziti cuptorul la 220gr. C
undgeti un vas de sticla sau ceramica cu unt
il ungeti bine
puneti fructele in el impreuna cu zaharul si cu amidonul
poteti sa le amestecati daca vreti, eu nu le-am amestecat decat putin, il puneti vasul in cuptor si-l lasati acolo sa fiarba compozitia de fructe cam 8 minute din momentul fierberii, intre timp amestecati toate ingredientele uscate intr-un vas luati untul care trebuie sa fie taiat in cubulete mici
untul trebuie sa fie foarte rece e foarte important
puneti untul peste faina ce a-ti amestecat-o cu sarea si praful de copt, si-l amesteci cu varful degetelor foarte repede in faina pana se cocoloase sa nu sa se amestece untul perfect cu faina, sa ramana bucati de unt de
marimea mazarei
dupa aia puneti laptele si amestecati usor sa se umezeasca aluatul, cand il strangeti putin in mana sa se adune, dar amestecati incet doar cat sa se incorporeze in faina, sa nu-l framantati ca atunci se face tare
luati cu maina cam cat un sfert de cana si le puneti bilutele peste amestecul de fructe, presarati o ligura de zahar peste aluat si puneti la loc la cuptor pentru 25-35 minute la 220 grade Celsius.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cobbler din piersici si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu caise

Pandispan cu caise

Spalam caisele, le indepartam semintele si le feliem. Ungem tava cu unt. Separam galbenusurile

13 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    Adevarat festin

Dificultate

Redusa

Timp

40h

0 voturi

Ingrediente

  • ca unitate de masura folositi o cana de 200 de gr.
  • 2 linguri amidon
  • 1 1/2 cani plus o lingura zaghar
  • 5 cani mure
  • piersici un kg curatate de coaja si taiate cam de 1,25 cm
  • 3 cani de faina obisnuita
  • 1 lingura de praf de copt
  • 225 grame de unt
  • 1 cana plus 3 linguri de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Adevarat festin

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Irinel