autor:

licu pop

» » Aperitive

Cocorada si pita de pe valea Salautei

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Ingrediente
2,700 kg faina pt cocorada, 1,500 kg branza de oaie framantata, o legatura de marar, o legatura de ceapa verde(cozi), un ou, sare, 2 litri apa minerala

Dificultate: Medie Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se face o maia din drojdie,apa,zahar si putina faina si se toarna peste faina in care a fost adaugata sare.Cand maiaua a crescut se framanta cu apa minerala adaugata treptat(se framanta cam 45-50 min)si o lasam la dospit.
Umplutura:
Branza framantata se amesteca cu mararul,cozile de ceapa tocate marunt si sare dupa gust.
Pe cand cuptorul se incinge portionam aluatul pentru cocorada si pita.cocorada se umple cu branza si se pune intr-o tava unsa cu ulei la fel si pita(sa fie un pic mai mult aluat pentru pita).Se ung cu ou si se presara branza pe deasupra si pana se incinge bine cuptorul se lasa sa mai dospeasca in tava.Se tin la cuptor,cocorada 40 min iar pita fix o ora.Noi in fiecare sambata avem aceste bunatati pe masa.Apa minerala face pita foarte pufoasa si ai da un gust deosebit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocorada si pita de pe valea Salautei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Biscuiti din branza cheddar

Biscuiti din branza cheddar

Puneti toate ingredientele in robot si mixati pana devine o coca. Daca nu aveti robot, amestecati

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Aperitive cu brinza
Topchit

Topchit

Ouale intregi se bat bine cu sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute.

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Ca de obicei bucatarul din tine vine cu ceva inedit.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Dupa cum arata,sunt sigura ca sunt foarte bune.Felicitari.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      O bunãtate,ca de obicei!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Tare gustoasa trebuie sa fie ...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Nu stiu ce e "cocorada",dar,cred ca e f.buna! In zona mea,din Romania,se spunea "pita"la piine.La voi,ce inseamna? Brinza de oaie,ii da o savoare speciala.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Ce bunatari acolo la voi, Licule. Valea Salautei, imi aduce in minte un nume, cel al regretatei si apreciatei cantarete de folclor autentic si foarte bine conservat acolo in zona voastra, inegalabila Valeria Peter-Predescu.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Foarte gustos!

    • Fara foto

      elena , 18 iunie 2010

      n-am mancat niciodata asa ceva...dar te felicit pt cum arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • 2,700 kg faina pt cocorada
  • 1,500 kg branza de oaie framantata
  • o legatura de marar
  • o legatura de ceapa verde(cozi)
  • un ou
  • sare
  • 2 litri apa minerala

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu spanac si crema de branza