Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat cate o lingura de zahar, apoi cate un galbenus si scortisoara.
Cuisoarele si crema de ou se impart in 8 pahare.
Se amesteca coniacul, lichiorul si romul, se toarna peste crema de ou din pahare si se amesteca.
Se umplu paharele cu lapte fierbinte si se amesteca bine.
*Bautura se consuma imediat deoarece se decanteaza in timp.
**OBSERVATII:
-se folosesc pahare sonda termorezistente tip Jena
-ca sa nu crape, se pune o lingurita de metal in pahar
-bauturile cu procent ridicat de alcool, nu se toarna direct din sticla in alte bauturi care ard; se toarna alcoolul intr-un polonic si din el in vasul cu bautura

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii