Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza o tava de 15 cm diametru.
Intr-un vas, amesteca faina cu pudra de cacao si praful de copt.Intr-un alt bol, bate untul cu zaharul.Adauga galbensurile si mixeaza.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Incorporeaza amestecul cu faina in cel cu unt, alternand cu cafeaua.Inglobeaza albusurile spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita.Da blatul la copt 30-35 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca completm apoi injumatateste-l pe orizontala.
Pentru crema, bate frisca lichida pana cand se inatareste apoi incorporeaza esenta de vanilie.
Pentru topping, topeste ciocolata impreuna cu lichiorul la bain-marie.
Pentru asamblare, aseaza un blat pe o farfurie.Unge blatul cu frisca apoi acopera-l cu cel de-al 2-le blat.Toarna toppingul peste tort, lasand-ul sa curga si pe margini.
http://lauradfood2.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii