autor:

Fara foto

» » Prajituri

COLAC CU FRUCTE

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Ingrediente
1 KG faina, 2 pachete de drojdie uscata, 60 ml apa calda, ½ lingurita sare, 12 linguri de zahar, ¼ lingurita de nucsoara, 3 oua, 230 g lapte, 15 linguri de unt topit, Umplutura:, 1 coaja de lamaie, coaja de portocala confiata, coacaze uscate, stafide, caise uscate, migdale sau nuci

Dificultate: Medie Timp: 3h

15 voturi

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa calda, impreuna cu sarea, zaharul si se pun peste faina. Se adauga ouale battue, laptele cald si untul topit si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste. La final se adauga fructele confiate tocate marunt.(vor fi foarte multe fructe )
Se lasa sa creasca 2 ore si 30 in , pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie groasa dreptunghiulara, se ruleaza si se face un colac, care se cresteaza cu foarfea din 3 in 3 cm, se lasa sa creasca, dupa care se unge cu ou si se da la cuptor 45 min
La final se pudreaza cu zahar pudra
Daca ti-a placut reteta noastra "COLAC CU FRUCTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Marlenka

Marlenka

Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se

21 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cremes

Cremes

Se pune la fiert 1 1/2 l lapte cu 300 gr zahar. Albusurile se bat spuma cu restul de 200 gr zahar

10 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Tare bine arata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Arata super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Delicios!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Vai, da bun trebuie sa fie, mmmmm!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Superb! Felicitari!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Aveti blog? Sa nu ma chinui descifrand reteta, care este superba!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Arata delicios. Felicitari pentru reteta.

    • Fara foto

      Marinela , 09 septembrie 2008

      Draga mea, cred ca este foarte bun un astfel de colac. Eu am insa o problema cu aluaturile dospite, niciodata nu-mi ies. Nu stiu ce nu fac bine. Deci, daca treci prin Arad, fa-mi si mie un colac de asta. Succes la alte retete.

    • Zotu

      Zotu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2008

      Eu am facut, dar cu stafide si nuci. A iesit f bine, o sa incerc si varianta asta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • 1 KG faina
  • 2 pachete de drojdie uscata
  • 60 ml apa calda
  • ½ lingurita sare
  • 12 linguri de zahar
  • ¼ lingurita de nucsoara
  • 3 oua
  • 230 g lapte
  • 15 linguri de unt topit
  • Umplutura:
  • 1 coaja de lamaie
  • coaja de portocala confiata
  • coacaze uscate
  • stafide
  • caise uscate
  • migdale sau nuci

Raporteaza reteta

Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA
CIORBA DE SALATA

CIORBA DE SALATA

Jumarile ( sau sunca, care se taie cubulete) se călesc, cand sunt aproape gata se adaugă ceapa

19 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul. Făina se amestecă cu sarea, praful

15 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Tare bine arata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si branza