Ingrediente
1 KG faina, 2 pachete de drojdie uscata, 60 ml apa calda, ½ lingurita sare, 12 linguri de zahar, ¼ lingurita de nucsoara, 3 oua, 230 g lapte, 15 linguri de unt topit, Umplutura:, 1 coaja de lamaie, coaja de portocala confiata, coacaze uscate, stafide, caise uscate, migdale sau nuci
Dificultate: Medie | Timp: 3h
15 voturi
Mod de preparare
Se lasa sa creasca 2 ore si 30 in , pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie groasa dreptunghiulara, se ruleaza si se face un colac, care se cresteaza cu foarfea din 3 in 3 cm, se lasa sa creasca, dupa care se unge cu ou si se da la cuptor 45 min
La final se pudreaza cu zahar pudra
Alice85 (Chef de cuisine) , 15 august 2009
Vai, da bun trebuie sa fie, mmmmm!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009
Superb! Felicitari!
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009
Aveti blog? Sa nu ma chinui descifrand reteta, care este superba!
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009
Arata delicios. Felicitari pentru reteta.
Marinela , 09 septembrie 2008
Draga mea, cred ca este foarte bun un astfel de colac. Eu am insa o problema cu aluaturile dospite, niciodata nu-mi ies. Nu stiu ce nu fac bine. Deci, daca treci prin Arad, fa-mi si mie un colac de asta. Succes la alte retete.
Zotu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2008
Eu am facut, dar cu stafide si nuci. A iesit f bine, o sa incerc si varianta asta.