autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Colac cu migdale si crema de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru aluat - 150 g faina, , 75 g unt, , 3 oua, , 1 lingurita zahar, , 20 g migdale taiate, , sare., Pentru crema - 250 g ciocolata neagra amara, , 300 ml lapte, , 4 galbenusuri, , 75 g zahar, , 30 g zeamil (Maizena), , 30 g unt, , 1 baton vanilie., Pentru decorat: bombonele (in forma de ou).

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema - Dati ciocolata pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita zeamilul, impreuna cu 1 lingura de zahar, turnati peste ele laptele - putin cate putin, amestecand intruna, adaugati batonul de vanilie crapat in doua pe lung si lasati-le sa dea in clocot, continuand sa amestecati (cu telul).
Puneti intr-un castron galbenusurile cu zaharul ramas, frecati-le pana ce incep sa se albeasca, adaugati laptele clocotit - amestecand incontinuu -, varsati compozitia in cratita si puneti-o pe foc sa fiarba incet, pana ce crema incepe sa se ingroase.
Luati crema de pe foc si incorporati ciocolata in doua reprize, amestecand bine de tot, ca sa se topeasca complet. Turnati crema de ciocolata intr-un castron, si cand s-a racit putin (sa fie calduta), adaugati untul. Amestecati bine, lasati-o sa se raceasca si tineti-o cel putin 2 ore la frigider. Colacul - Turnati intr-o cratita 200 ml de apa si adaugati untul taiat bucatele, zaharul si 1 varf de cutit de sare. Puneti apa pe foc, si cand clocoteste, adaugati faina (toata deodata) si amestecati pana ce obtineti un aluat neted, care se desprinde de peretii cratitei. Adaugati ouale (unul cate unul) si continuati sa amestecati aluatul, aproximativ 2 minute, la foc foarte mic. Incingeti cuptorul la 180°C. Luati o coala de hartie de calc si desenati pe ea un cerc cu diametrul de 22 cm si apoi un altul - in interiorul primului -, lasand intre ele un spatiu de 5 cm latime. Puneti coala pe o tava, turnati aluatul pe spatiul dintre cele doua cercuri, formand un colac, presarati deasupra migdalele si dati-l circa 15 minute la cuptor, sa se rumeneasca frumos. Cand s-a racit, taiati colacul in doua pe orizontal si asezati partea inferioara pe un platou. Intindeti crema peste ea, acoperiti-o cu cealalta jumatate si puneti la mijloc bomboanele de zahar si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu migdale si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Aroma Padurii

Prajitura Aroma Padurii

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul,pana devin albiciase. Apoi adaugam faina

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Pui biscuitii macinati intr-o tava unsa bine cu margarina, apoi asezi merele rase si dai la cuptor

26 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 150 g faina
  • 75 g unt
  • 3 oua
  • 1 lingurita zahar
  • 20 g migdale taiate
  • sare.
  • Pentru crema - 250 g ciocolata neagra amara
  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 30 g zeamil (Maizena)
  • 30 g unt
  • 1 baton vanilie.
  • Pentru decorat: bombonele (in forma de ou).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Mini tarte moi din portocalã ( Queijadas de Laranja)