autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Colac cu migdale si crema de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru aluat - 150 g faina, , 75 g unt, , 3 oua, , 1 lingurita zahar, , 20 g migdale taiate, , sare., Pentru crema - 250 g ciocolata neagra amara, , 300 ml lapte, , 4 galbenusuri, , 75 g zahar, , 30 g zeamil (Maizena), , 30 g unt, , 1 baton vanilie., Pentru decorat: bombonele (in forma de ou).

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema - Dati ciocolata pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita zeamilul, impreuna cu 1 lingura de zahar, turnati peste ele laptele - putin cate putin, amestecand intruna, adaugati batonul de vanilie crapat in doua pe lung si lasati-le sa dea in clocot, continuand sa amestecati (cu telul).
Puneti intr-un castron galbenusurile cu zaharul ramas, frecati-le pana ce incep sa se albeasca, adaugati laptele clocotit - amestecand incontinuu -, varsati compozitia in cratita si puneti-o pe foc sa fiarba incet, pana ce crema incepe sa se ingroase.
Luati crema de pe foc si incorporati ciocolata in doua reprize, amestecand bine de tot, ca sa se topeasca complet. Turnati crema de ciocolata intr-un castron, si cand s-a racit putin (sa fie calduta), adaugati untul. Amestecati bine, lasati-o sa se raceasca si tineti-o cel putin 2 ore la frigider. Colacul - Turnati intr-o cratita 200 ml de apa si adaugati untul taiat bucatele, zaharul si 1 varf de cutit de sare. Puneti apa pe foc, si cand clocoteste, adaugati faina (toata deodata) si amestecati pana ce obtineti un aluat neted, care se desprinde de peretii cratitei. Adaugati ouale (unul cate unul) si continuati sa amestecati aluatul, aproximativ 2 minute, la foc foarte mic. Incingeti cuptorul la 180°C. Luati o coala de hartie de calc si desenati pe ea un cerc cu diametrul de 22 cm si apoi un altul - in interiorul primului -, lasand intre ele un spatiu de 5 cm latime. Puneti coala pe o tava, turnati aluatul pe spatiul dintre cele doua cercuri, formand un colac, presarati deasupra migdalele si dati-l circa 15 minute la cuptor, sa se rumeneasca frumos. Cand s-a racit, taiati colacul in doua pe orizontal si asezati partea inferioara pe un platou. Intindeti crema peste ea, acoperiti-o cu cealalta jumatate si puneti la mijloc bomboanele de zahar si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu migdale si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Cartofii spalati si fierti in coaja se dau pe razatoarea mica, se lasa sa se raceasca, se amesteca

21 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Cosulete cu inghetata, ciocolata si capsuni

Cosulete cu inghetata, ciocolata si capsuni

Se preincalzeste cuptorul. Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare ( eu le-am pus in

11 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 150 g faina
  • 75 g unt
  • 3 oua
  • 1 lingurita zahar
  • 20 g migdale taiate
  • sare.
  • Pentru crema - 250 g ciocolata neagra amara
  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 30 g zeamil (Maizena)
  • 30 g unt
  • 1 baton vanilie.
  • Pentru decorat: bombonele (in forma de ou).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata