Colac cu migdale si crema de ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 150 g faina,
  • 75 g unt,
  • 3 oua,
  • 1 lingurita zahar,
  • 20 g migdale taiate,
  • sare.
  • Pentru crema - 250 g ciocolata neagra amara,
  • 300 ml lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 75 g zahar,
  • 30 g zeamil (Maizena),
  • 30 g unt,
  • 1 baton vanilie.
  • Pentru decorat: bombonele (in forma de ou).

Mod de preparare

Crema - Dati ciocolata pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita zeamilul, impreuna cu 1 lingura de zahar, turnati peste ele laptele - putin cate putin, amestecand intruna, adaugati batonul de vanilie crapat in doua pe lung si lasati-le sa dea in clocot, continuand sa amestecati (cu telul).

Puneti intr-un castron galbenusurile cu zaharul ramas, frecati-le pana ce incep sa se albeasca, adaugati laptele clocotit - amestecand incontinuu -, varsati compozitia in cratita si puneti-o pe foc sa fiarba incet, pana ce crema incepe sa se ingroase.

Luati crema de pe foc si incorporati ciocolata in doua reprize, amestecand bine de tot, ca sa se topeasca complet. Turnati crema de ciocolata intr-un castron, si cand s-a racit putin (sa fie calduta), adaugati untul. Amestecati bine, lasati-o sa se raceasca si tineti-o cel putin 2 ore la frigider. Colacul - Turnati intr-o cratita 200 ml de apa si adaugati untul taiat bucatele, zaharul si 1 varf de cutit de sare. Puneti apa pe foc, si cand clocoteste, adaugati faina (toata deodata) si amestecati pana ce obtineti un aluat neted, care se desprinde de peretii cratitei. Adaugati ouale (unul cate unul) si continuati sa amestecati aluatul, aproximativ 2 minute, la foc foarte mic. Incingeti cuptorul la 180°C. Luati o coala de hartie de calc si desenati pe ea un cerc cu diametrul de 22 cm si apoi un altul - in interiorul primului -, lasand intre ele un spatiu de 5 cm latime. Puneti coala pe o tava, turnati aluatul pe spatiul dintre cele doua cercuri, formand un colac, presarati deasupra migdalele si dati-l circa 15 minute la cuptor, sa se rumeneasca frumos. Cand s-a racit, taiati colacul in doua pe orizontal si asezati partea inferioara pe un platou. Intindeti crema peste ea, acoperiti-o cu cealalta jumatate si puneti la mijloc bomboanele de zahar si ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise