autor:

Anastasia

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Colacei pentru mosu

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Ingrediente
1 ou mare, 75 gr. zahar praf, 225 gr. faina cernuta, 1 lingurita praf de copt fara varf, 150 gr. unt la temperatura camerei, arome (esente de vanilie, rom, cvoniac ce va place)eu am folosit coniac, 3~4 linguri cacao neindulcit, visine din dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu cacao si praful pentru copt si aromele.

Rezulta un aluat numai bun pentru spritat colacei cu forma de steluta asezati intr-o tava asternuta cu hartie pentru copt neunsa cu nimic.

Dupa ce a-ti spritat colaceii cu diametrul de 3 cm. puneti in centrul fiecarui colacel cate o visina din compot sau dulceata sau confiata va fi ideal pentru ca ar avea o culoare de efect, eu am folosit visine din dulceata.

Coaceti colaceii la 180 de gr. C in cuptorul preaincalzit 15~20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei pentru mosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 3 comentarii

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Deliciosi

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Hmmm,cu ce bunatati l-ai intampinat pe Mosu...,chiar il invidiez...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    O bunatate.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ou mare
  • 75 gr. zahar praf
  • 225 gr. faina cernuta
  • 1 lingurita praf de copt fara varf
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • arome (esente de vanilie
  • rom
  • cvoniac ce va place)eu am folosit coniac
  • 3~4 linguri cacao neindulcit
  • visine din dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

18 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

10 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Deliciosi

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite cu gem