autor:

Fara foto

» » Prajituri

Coliva moldoveneasca

Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
grau boabe 1 kg, zahar 250 g, miere 150 g, pesmet alb 100 g, miez de nuca 500 g, coniac 50 ml, zahar vanilat 1 plic, coaja de lamaie rasa 40 g, bomboane 200 g, ciocolata cu lapte 1 buc, zahar pudra 100 g, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Graul se inmoaie in apa, se bate intr-o piua de lemn, se lasa sa se usuce si se separa graul de pleava. Se pune graul la fiert in apa cu putina sare la un foc potrivit, avand grija ca intre plita si oala sa se puna un strat de nisip spre a evita afumarea graului. In timpul fierberii se amesteca graul ca sa nu se prinda de fund. Dupa ce graul a fiert, se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, mierea topita, nucile macinate, coniacul, pesmetul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se aranjeaza graul pe tava si se cerne pe deasupra zaharul pudra,Se orneaza cu bomboane colorate si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coliva moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada fina cu cu branza si zmeura

Rulada fina cu cu branza si zmeura

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se incorporeaza si galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Apple pie englezeasca

Apple pie englezeasca

Se framanta margarina data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare,

21 voturi    19 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Andreea, atata timp cat la pomeni se servesc bauturi alcoolice, de ce n-ar fi voie coniac in coliva?

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    N-am stiut ca se poate pune si coniac, foarte interesant.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • grau boabe 1 kg
  • zahar 250 g
  • miere 150 g
  • pesmet alb 100 g
  • miez de nuca 500 g
  • coniac 50 ml
  • zahar vanilat 1 plic
  • coaja de lamaie rasa 40 g
  • bomboane 200 g
  • ciocolata cu lapte 1 buc
  • zahar pudra 100 g
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de andreea loreley
pizza

pizza

se unge blatul cu ketchup,apoi intr-un bpl se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza
SALATA CU PUI SI BRANZA

SALATA CU PUI SI BRANZA

Salata verde se spala bine sub jet de apa rece, se rupe in fasii mai mari si se pune in bol sub forma

1 vot    3 comentarii
20 min
Salate cu carne
TIRAMISU

TIRAMISU

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

titza (Chef de cuisine)

Andreea, atata timp cat la pomeni se servesc bauturi alcoolice, de ce n-ar fi voie coniac in coliva?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Cheesecake cu coacaze