autor:

Fara foto

» » Prajituri

Coliva moldoveneasca

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
grau boabe 1 kg, zahar 250 g, miere 150 g, pesmet alb 100 g, miez de nuca 500 g, coniac 50 ml, zahar vanilat 1 plic, coaja de lamaie rasa 40 g, bomboane 200 g, ciocolata cu lapte 1 buc, zahar pudra 100 g, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Graul se inmoaie in apa, se bate intr-o piua de lemn, se lasa sa se usuce si se separa graul de pleava. Se pune graul la fiert in apa cu putina sare la un foc potrivit, avand grija ca intre plita si oala sa se puna un strat de nisip spre a evita afumarea graului. In timpul fierberii se amesteca graul ca sa nu se prinda de fund. Dupa ce graul a fiert, se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, mierea topita, nucile macinate, coniacul, pesmetul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se aranjeaza graul pe tava si se cerne pe deasupra zaharul pudra,Se orneaza cu bomboane colorate si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coliva moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Televizor (copyright) by Laura S.

Prajitura Televizor (copyright) by Laura S.

crema: Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca,dupa care se

105 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Tarta cu branza si piersici

Tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Eu o prepar cu arpacas, intrucat fierbe mai repede si adaug zahar in loc de miere, in rest reteta mea seamana cu a dvs.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • grau boabe 1 kg
  • zahar 250 g
  • miere 150 g
  • pesmet alb 100 g
  • miez de nuca 500 g
  • coniac 50 ml
  • zahar vanilat 1 plic
  • coaja de lamaie rasa 40 g
  • bomboane 200 g
  • ciocolata cu lapte 1 buc
  • zahar pudra 100 g
  • sare

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu o prepar cu arpacas, intrucat fierbe mai repede si adaug zahar in loc de miere, in rest reteta mea seamana cu a dvs.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete in 2 culori