autor:

» » Prajituri

Cum se face coliva moldoveneasca

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
grau boabe 1 kg, zahar 250 g, miere 150 g, pesmet alb 100 g, miez de nuca 500 g, coniac 50 ml, zahar vanilat 1 plic, coaja de lamaie rasa 40 g, bomboane 200 g, ciocolata cu lapte 1 buc, zahar pudra 100 g, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Graul se inmoaie in apa, se bate intr-o piua de lemn, se lasa sa se usuce si se separa graul de pleava. Se pune graul la fiert in apa cu putina sare la un foc potrivit, avand grija ca intre plita si oala sa se puna un strat de nisip spre a evita afumarea graului. In timpul fierberii se amesteca graul ca sa nu se prinda de fund. Dupa ce graul a fiert, se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, mierea topita, nucile macinate, coniacul, pesmetul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se aranjeaza graul pe tava si se cerne pe deasupra zaharul pudra,Se orneaza cu bomboane colorate si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Eu o prepar cu arpacas, intrucat fierbe mai repede si adaug zahar in loc de miere, in rest reteta mea seamana cu a dvs.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • grau boabe 1 kg
  • zahar 250 g
  • miere 150 g
  • pesmet alb 100 g
  • miez de nuca 500 g
  • coniac 50 ml
  • zahar vanilat 1 plic
  • coaja de lamaie rasa 40 g
  • bomboane 200 g
  • ciocolata cu lapte 1 buc
  • zahar pudra 100 g
  • sare

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu o prepar cu arpacas, intrucat fierbe mai repede si adaug zahar in loc de miere, in rest reteta mea seamana cu a dvs.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Strudel cu dovleac