autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cum se face coliva moldoveneasca

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
grau boabe 1 kg, zahar 250 g, miere 150 g, pesmet alb 100 g, miez de nuca 500 g, coniac 50 ml, zahar vanilat 1 plic, coaja de lamaie rasa 40 g, bomboane 200 g, ciocolata cu lapte 1 buc, zahar pudra 100 g, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Graul se inmoaie in apa, se bate intr-o piua de lemn, se lasa sa se usuce si se separa graul de pleava. Se pune graul la fiert in apa cu putina sare la un foc potrivit, avand grija ca intre plita si oala sa se puna un strat de nisip spre a evita afumarea graului. In timpul fierberii se amesteca graul ca sa nu se prinda de fund. Dupa ce graul a fiert, se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, mierea topita, nucile macinate, coniacul, pesmetul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se aranjeaza graul pe tava si se cerne pe deasupra zaharul pudra,Se orneaza cu bomboane colorate si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz

Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si untul moale, se intinde in

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le asezam pe fundul tavii pe care am pus hartie

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Eu o prepar cu arpacas, intrucat fierbe mai repede si adaug zahar in loc de miere, in rest reteta mea seamana cu a dvs.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • grau boabe 1 kg
  • zahar 250 g
  • miere 150 g
  • pesmet alb 100 g
  • miez de nuca 500 g
  • coniac 50 ml
  • zahar vanilat 1 plic
  • coaja de lamaie rasa 40 g
  • bomboane 200 g
  • ciocolata cu lapte 1 buc
  • zahar pudra 100 g
  • sare

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu o prepar cu arpacas, intrucat fierbe mai repede si adaug zahar in loc de miere, in rest reteta mea seamana cu a dvs.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pachetele crocante si aromate umplute cu mere si stafide