autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cum se face coliva moldoveneasca

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
grau boabe 1 kg, zahar 250 g, miere 150 g, pesmet alb 100 g, miez de nuca 500 g, coniac 50 ml, zahar vanilat 1 plic, coaja de lamaie rasa 40 g, bomboane 200 g, ciocolata cu lapte 1 buc, zahar pudra 100 g, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Graul se inmoaie in apa, se bate intr-o piua de lemn, se lasa sa se usuce si se separa graul de pleava. Se pune graul la fiert in apa cu putina sare la un foc potrivit, avand grija ca intre plita si oala sa se puna un strat de nisip spre a evita afumarea graului. In timpul fierberii se amesteca graul ca sa nu se prinda de fund. Dupa ce graul a fiert, se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, mierea topita, nucile macinate, coniacul, pesmetul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se aranjeaza graul pe tava si se cerne pe deasupra zaharul pudra,Se orneaza cu bomboane colorate si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chocolate cookies

Chocolate cookies

Mai intai incazim cuptorul la 175 grade C,pe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra

13 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Eclere

Eclere

Se incalzeste cuptorul la 220 C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o cratita,

1 vot    3 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Eu o prepar cu arpacas, intrucat fierbe mai repede si adaug zahar in loc de miere, in rest reteta mea seamana cu a dvs.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • grau boabe 1 kg
  • zahar 250 g
  • miere 150 g
  • pesmet alb 100 g
  • miez de nuca 500 g
  • coniac 50 ml
  • zahar vanilat 1 plic
  • coaja de lamaie rasa 40 g
  • bomboane 200 g
  • ciocolata cu lapte 1 buc
  • zahar pudra 100 g
  • sare

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu o prepar cu arpacas, intrucat fierbe mai repede si adaug zahar in loc de miere, in rest reteta mea seamana cu a dvs.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Desteapta