autor:

Georgiana Cosac

» » , , Dulciuri diverse, Retete de post, Retete vegetariene

Cum se face coliva

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
1 cana arpacas, 3 cani apa, 1 lingurita sare, 300-400 g zahar, 600-700 g nuca, coaja rasa de la o lamiae, zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

35 voturi

Mod de preparare

Cum se face coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte des.



Dupa ce a fiert si a scazut toata apa se adauga zaharul si se mai amesteca 15 minute continuu. Se lasa apoi la racit acoperita cu folie transparenta lipita de coliva pentru a nu face coaja. Dupa ce s-a racit se amesteaca cu nuca, coaja rasa de la lamaie si vanilia.



Se orneaza cu biscuiti rasi, cacao sau bombonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cum se face coliva

Cum se face coliva

Cum se face coliva Cand spun colivă, gindul mi se duce la copilărie și la zilele cind mami venea

6 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Asa pregatesc si eu aceasta reteta .

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

    Coliva! a trecut ceva timp de cand nu am mancat, eu ador coliva, se poate prepara in orice moment, nu?

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Cam asa prepar si eu coliva, doar ca mai adaug si esente.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

35 voturi

Ingrediente

  • 1 cana arpacas
  • 3 cani apa
  • 1 lingurita sare
  • 300-400 g zahar
  • 600-700 g nuca
  • coaja rasa de la o lamiae
  • zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Asa pregatesc si eu aceasta reteta .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Hummus cu avocado