Cum se face coliva

Cum se face coliva

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cum se face coliva

Ingrediente

  • 1 cana arpacas
  • 3 cani apa
  • 1 lingurita sare
  • 300-400 g zahar
  • 600-700 g nuca
  • coaja rasa de la o lamiae
  • zahar vanilat.

Mod de preparare

Cum se face coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte des.

Dupa ce a fiert si a scazut toata apa se adauga zaharul si se mai amesteca 15 minute continuu. Se lasa apoi la racit acoperita cu folie transparenta lipita de coliva pentru a nu face coaja. Dupa ce s-a racit se amesteaca cu nuca, coaja rasa de la lamaie si vanilia.

Se orneaza cu biscuiti rasi, cacao sau bombonele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise