Cartofii se spala bine,se curata,se taie cubulete si se fierb.Cartofii fierti se paseaza pana se obtine un piure.Se amesteca cu faina,ulei si drojdia dizolvata intr-un pahar cu apa calduta.Din aluatul obtinut se intinde o foaie,care se taie in patrate.
Macul macinat se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat,stafidele si putina apa,pana se obtine o pasta.
In mijlocul fiecarui patratel se pune umplutura, se strang marginile cu grija sa nu se desfaca.
Se pune la fiert apa cu putina sare si cand clocoteste se introduc coltunasii.Se lasa sa fiarba si se scot cu grija intr-o strecuratoare,apoi se dau prin pesmet rumenit amestecat cu zahar si scortisoara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii