Coltunasi cu branza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g faina,
  • 6 oua mijlocii,
  • 1 lingurita sare,
  • 200 g cascaval,
  • 2 cepe,
  • 60 g unt.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se adauga ouale si sarea si se amesteca bine cu mixerul, adaugand cate putina apa (200-250 ml), pana ce aluatul incepe sa faca basici, dupa care se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se rade cascavalul, iar ceapa curatata si taiata rondele subtiri se prajeste in untul incins.

Se pune pe foc o oala mare cu apa sarata, si cand incepe sa fiarba apa, se introduc coltunasii facuti din aluat sau pur si simplu zdrentele (aluatul dat pe razatoarea pentru varza) si se lasa sa dea intr-un clocot. Se scot cu lingura de spuma, se tin cateva clipe intr-un vas cu apa calduta si se lasa intr-o sita sa se scurga.

Se incalzeste (in cuptor) o forma termorezistenta, se aseaza in ea mai multe straturi alternative de coltunasi (sau zdrente) si cascaval ras si deasupra se intinde un strat de ceapa prajita. Un sfat util: ceapa poate fi inlocuita cu pesmet rumenit in unt. In acest caz, coltunasii (zdrentele) se pot incalzi, eventual, la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise