autor:

Fara foto

» » Aperitive

Coltunasi cu branza si praz

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 tulpini de praz, , 1 bucata (circa 100 g) telemea moale desarata, , sare grunjoasa,, piper, , ulei pentru prajit., Pentru aluat: 250 g faina + inca 2 linguri, , 1/2 pachet praf de copt, , 50 g unt moale, , 2 galbenusuri, , 1 lingura coniac (sau rom), , 1 lingura lapte, , 2 prize sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Cerneti - pe planseta - faina impreuna cu praful de copt si sarea, incorporati untul si apoi, rand pe rand, galbenusurile, coniacul si laptele. Framantati puternic, pana ce aluatul devine neted si lucios, dupa care intindeti-l bine cu palma si adunati-l in forma de bila, repetand operatia de inca doua ori. Inveliti bila intr-o folie de plastic si lasati aluatul sa se odihneasca la rece, circa 2 ore. Intindeti - pe planseta infainata - o foaie groasa de 2 cm si decupati cu rotita dintata patrate si cercuri, cu laturile, respectiv diametrul de 6 cm.
Curatati prazul si spalati-l bine. Puneti sa fiarba intr-o oala 2 l de apa, adaugati 2 linguri de sare grunjoasa, introduceti tulpinile de praz si lasati-le sa fiarba 5 minute. Lasati-le apoi sa se scurga si sa se raceasca si taiati-le rondele fine. Dupa ce s-au scurs putin, zvantati rondelele de praz intr-un servet de bucatarie si puneti-le intr-un castron. Taiati branza bucatele, amestecati-o cu prazul si gustati de sare.
Puneti cate-o lingurita de umplutura la mijlocul patratelor si cercurilor de aluat, umeziti-le marginile cu putina apa, pliati-le in doua, apasati marginile cu degetele ca sa se lipeasca si acoperiti coltunasii cu un stergar. Incingeti uleiul (175gr.) si prajiti, pe rand, coltunasii, intorcandu-i o data ca sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoateti-i cu lingura de spuma, lasati-i sa se scurga - in picioare - intr-o strecuratoare si serviti-i imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu branza si praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Mini tarte cu branza, parmezan si ou

Mini tarte cu branza, parmezan si ou

Am luat un aluat de foietaj şi l-am tăiat în nouă. Cu un tăietor de pizza, am crestat superficial

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
CASCAVAL PANE

CASCAVAL PANE

Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau

24 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 tulpini de praz
  • 1 bucata (circa 100 g) telemea moale desarata
  • sare grunjoasa,
  • piper
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru aluat: 250 g faina + inca 2 linguri
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 50 g unt moale
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura coniac (sau rom)
  • 1 lingura lapte
  • 2 prize sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si cascaval