autor:

Fara foto

» » Aperitive

Coltunasi cu branza si praz

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 tulpini de praz, , 1 bucata (circa 100 g) telemea moale desarata, , sare grunjoasa,, piper, , ulei pentru prajit., Pentru aluat: 250 g faina + inca 2 linguri, , 1/2 pachet praf de copt, , 50 g unt moale, , 2 galbenusuri, , 1 lingura coniac (sau rom), , 1 lingura lapte, , 2 prize sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Cerneti - pe planseta - faina impreuna cu praful de copt si sarea, incorporati untul si apoi, rand pe rand, galbenusurile, coniacul si laptele. Framantati puternic, pana ce aluatul devine neted si lucios, dupa care intindeti-l bine cu palma si adunati-l in forma de bila, repetand operatia de inca doua ori. Inveliti bila intr-o folie de plastic si lasati aluatul sa se odihneasca la rece, circa 2 ore. Intindeti - pe planseta infainata - o foaie groasa de 2 cm si decupati cu rotita dintata patrate si cercuri, cu laturile, respectiv diametrul de 6 cm.
Curatati prazul si spalati-l bine. Puneti sa fiarba intr-o oala 2 l de apa, adaugati 2 linguri de sare grunjoasa, introduceti tulpinile de praz si lasati-le sa fiarba 5 minute. Lasati-le apoi sa se scurga si sa se raceasca si taiati-le rondele fine. Dupa ce s-au scurs putin, zvantati rondelele de praz intr-un servet de bucatarie si puneti-le intr-un castron. Taiati branza bucatele, amestecati-o cu prazul si gustati de sare.
Puneti cate-o lingurita de umplutura la mijlocul patratelor si cercurilor de aluat, umeziti-le marginile cu putina apa, pliati-le in doua, apasati marginile cu degetele ca sa se lipeasca si acoperiti coltunasii cu un stergar. Incingeti uleiul (175gr.) si prajiti, pe rand, coltunasii, intorcandu-i o data ca sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoateti-i cu lingura de spuma, lasati-i sa se scurga - in picioare - intr-o strecuratoare si serviti-i imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu branza si praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cascaval pane surpriza

Cascaval pane surpriza

Incorporez: oul,cartoful,faina sare, piper dupa gust.Trec feliile de cascaval prin aceasta compozitie,apoi

19 voturi    11 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Drojdia si zaharul se dizolva in laptele cald si se acopera sa stea la caldura 5-10 minute. Cartofii

13 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 tulpini de praz
  • 1 bucata (circa 100 g) telemea moale desarata
  • sare grunjoasa,
  • piper
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru aluat: 250 g faina + inca 2 linguri
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 50 g unt moale
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura coniac (sau rom)
  • 1 lingura lapte
  • 2 prize sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu cascaval, carnati afumati si susan