In apa rece sau in lapte (1/2 pahar), se bate un ou crud si se adauga o lingurita nu prea plina de sare. Se toarna apoi 2 pahare de faina cernuta si se framinta un aluat tare. Se trece brinza de vaci prin masina de tocat carne, se adauga zahar, 1 galbenus, 1 lingura de unt topit, 1/2 lingurita de sare si totul se freaca bine. Aluatul se intinde foarte subtire, se taie cu paharul in forme rotunde, se ung cu albus batut, se pune pe fiecare forma cite o lingurita din compozitia de brinza de vaci, se indoaie unindu-se marginile aluatului si se lipesc bine cu degetul. Cu 10 minute inainte de a se servi la masa, coltunasii se pun in apa clocotita sarata si se fierb pina se ridica la suprafata. Se scot apoi cu lingura de spuma se pun pe un platou sau in salatiera, se toarna deasupra unt topit.
Se servesc cu smintina sau cu sirop de fructe
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii