Puneti intr-un lighean faina cernuta, ouale, 1/2 lingurita sare, 2-3 linguri apa si framantati pana obtineti un aluat omogen si elastic. Presarati putina faina pe masa si intindeti o foaie de 1-2 mm grosime.
Macinati sunca (sau folositi carnea tocata), tocati si caliti ceapa in ulei, adaugati carne, ketchup, verdeata tocata si condimente si caliti pana scade bine zeama.
Taiati coca cerculete cu diametrul de 7-8 cm. Daca nu aveti forme speciale, folositi pahare de diferite marimi. Puneti cate o lingurita de umplutura pe o jumatate de cerc de aluat, indoiti in doua si presati bine marginile. (vezi video)
Puneti la fiert 3 litri de apa cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca puneti cate 10-15 coltunasi. Intai se vor lasa la fundul vasului, se vor ridica deasupra dupa cateva minute, dar sunt gata fierti doar cand lasa din nou la fundul vasului. Din cantitatile date ies cam 40-45 de coltunasi. Dupa ce au fiert scoateti-i intr-un vas termorezistent in care ati pus untul si puneti deasupra coltunasilor smantana, apoi dati-i 3-4 minute la cuptorul preincalzit si sunt gata. Se servesc calzi.
Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii