Coltunasi cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Coltunasi cu carne

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2-3 oua
  • 1 ceapa
  • 250 g carne tocata sau sunca
  • 2-3 linguri ketchup
  • marar si patrunjel verde
  • 3 linguri smantana
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingurita unt
  • sare, piper, cimbru, curry

Mod de preparare

Puneti intr-un lighean faina cernuta, ouale, 1/2 lingurita sare, 2-3 linguri apa si framantati pana obtineti un aluat omogen si elastic. Presarati putina faina pe masa si intindeti o foaie de 1-2 mm grosime.

Macinati sunca (sau folositi carnea tocata), tocati si caliti ceapa in ulei, adaugati carne, ketchup, verdeata tocata si condimente si caliti pana scade bine zeama.

Taiati coca cerculete cu diametrul de 7-8 cm. Daca nu aveti forme speciale, folositi pahare de diferite marimi. Puneti cate o lingurita de umplutura pe o jumatate de cerc de aluat, indoiti in doua si presati bine marginile. (vezi video)

Puneti la fiert 3 litri de apa cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca puneti cate 10-15 coltunasi. Intai se vor lasa la fundul vasului, se vor ridica deasupra dupa cateva minute, dar sunt gata fierti doar cand lasa din nou la fundul vasului. Din cantitatile date ies cam 40-45 de coltunasi. Dupa ce au fiert scoateti-i intr-un vas termorezistent in care ati pus untul si puneti deasupra coltunasilor smantana, apoi dati-i 3-4 minute la cuptorul preincalzit si sunt gata. Se servesc calzi.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise