autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Coltunasi cu carne

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
500 g faina, 2-3 oua, 1 ceapa, 250 g carne tocata sau sunca, 2-3 linguri ketchup, marar si patrunjel verde, 3 linguri smantana, 2-3 linguri de ulei, 1 lingurita unt, sare, piper, cimbru, curry

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un lighean faina cernuta, ouale, 1/2 lingurita sare, 2-3 linguri apa si framantati pana obtineti un aluat omogen si elastic. Presarati putina faina pe masa si intindeti o foaie de 1-2 mm grosime.
Macinati sunca (sau folositi carnea tocata), tocati si caliti ceapa in ulei, adaugati carne, ketchup, verdeata tocata si condimente si caliti pana scade bine zeama.
Taiati coca cerculete cu diametrul de 7-8 cm. Daca nu aveti forme speciale, folositi pahare de diferite marimi. Puneti cate o lingurita de umplutura pe o jumatate de cerc de aluat, indoiti in doua si presati bine marginile. (vezi video)
Puneti la fiert 3 litri de apa cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca puneti cate 10-15 coltunasi. Intai se vor lasa la fundul vasului, se vor ridica deasupra dupa cateva minute, dar sunt gata fierti doar cand lasa din nou la fundul vasului. Din cantitatile date ies cam 40-45 de coltunasi. Dupa ce au fiert scoateti-i intr-un vas termorezistent in care ati pus untul si puneti deasupra coltunasilor smantana, apoi dati-i 3-4 minute la cuptorul preincalzit si sunt gata. Se servesc calzi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Coltunasi cu carne de pui si ciuperci,cu sos de rosi

Coltunasi cu carne de pui si ciuperci,cu sos de rosi

1.Se cerne faina intr-un castronel ,se face o gaura in mijlocul ei si adaugam ouale batute cu un

0 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Coltunasi cu carne de pui si sos alb

Coltunasi cu carne de pui si sos alb

1.Se cerne faina intr-un castronel ,se face o gaura in mijlocul ei si adaugam ouale batute cu un

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mitica bardaus , 30 ianuarie 2016

    am sa-n cerc !

  • Fara foto

    Puscasu Cezar , 02 august 2015

    Unde gasim forma de plastic?

  • Fara foto

    Lala Florea , 04 decembrie 2013

    delicios

    • Mariana_Petrescu

      Mariana_Petrescu (Maestru bucatar) , 01 septembrie 2013

      O sa incerc si tu eu reteta !

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Arata tare bine, sigur o sa incerc si eu reteta. Multumim!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Carmen, poti sa faci acum. Se vor bucura copiii si viitoarea nora.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      O nebunie,tare imi plac,nu am mai facut de mult.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Multumesc mult de tot.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Sunt deliciosi. Nu am facut de mult . Imi lac. Arata foarte bine coltunaii Doinei

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Multumesc mult de tot. Pupici.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Par tare buni.Am salvat reteta.Eu nu am facut coltunasi decat cu branza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2-3 oua
  • 1 ceapa
  • 250 g carne tocata sau sunca
  • 2-3 linguri ketchup
  • marar si patrunjel verde
  • 3 linguri smantana
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • curry

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mitica bardaus

am sa-n cerc !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciupercute umplute cu carne de pui