Coltunasi cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 1 ou
  • 4 linguri ulei
  • apa
  • visine fara samburi
  • smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar

Mod de preparare

Framanti un aluat din faina, ou, 2 linguri ulei, apa cat cuprinde sa obtii un aluat usor de modelat. Intinzi aluatul in foaie subtire,(2-3 mm), tai patrate. Pe fiecare patrat asezi 3 visine,lipesti doua colturi opuse.Lasi 15 minute sa se zvante si le dai la fiert in multa apa clocotta cu sare si 2 linguri de ulei. Cand coltunasii se ridica la suprafata, sunt fierti. Strecori, clatesti cu apa rece. Prepari un sos din smantana, zahar vanilat si zahar, dupa gust. Incorporezi coltunasii in sos si mananci cu pofta.(poti sa-i presari cu faina, lasi sa se zvante foarte bine, pui in pungi de hartie, congelezi. Cand ai pofta, scoti din congelator si-i dai la fiert cat sunt congelati. E bine sa treci visinile prin faina sau gris, ca sa nu lase suc))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise