1] Se prepara aluatul
2]Se scot simburii la visine si se pun cu zahar, CITEVA ORE inainte, ptr. sirop
Se scurg de sirop, se pun 2-3 in patratul, rotundul, de aluat, se pun la fiert.
3]Siropul ramas se fierbe , se gusta de zahar sa fie dulce, cind da in clocot se adauga 300-500 g. de smintina cu inca un clocot, doua. Se pune putin sirop pe platou [castron], se pune un rind de coltunasi,se stropesc cu inca un pic de sirop, pina se termina coltunasii DAR, in asa fel incit sa mai ramina sirop.
Se servesc calzi cu adaos de sirop. DELICIU!!
De la mama mea, nascuta in sudul Basarabiei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii