Punem la strecurat visinile pe o jumatate de ora – sucul il pastram intr-un vas separat pentru mai tarziu.
Intindem aluatul subtire si il taiem in patrate/ cerculete mici (cu cutitul sau cu o forma, dupa preferinta). In fiecare patrat punem o visina, formam coltunasul.
Punem apa la fiert, cand da in clocot, o saram putin si punem coltunasii la fiert timp de aprox. 20min, ii scoatem cand sunt gata. Punem unt peste ei, pana sunt fierbinti, ca sa nu se lipeasca.
Punem la fiert la foc mic sucul de visine cu zahar, dupa gust.
Incingem tigaia si punem untul. Cand se topeste untul, punem pesmetul macinat, il prajim amestecand cu paleta, pana se rumeneste. Adaugam zahar si vanilie dupa gust.
Servim: la o portie medie de coltunasi fierbinti se presoara cel putin 2-3 linguri de pesmet si se stropeste din abundenta cu suc de visine.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii