autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Coltunasi cu visine (Reteta strabunicii)

Autor: Romica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Romica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
-Aluat simplu pentru coltunasi (faina, apa, oua, sare), -Visine conservate in suc propriu, fara samburi, cu putin zahar!, -Zahar, -Pesmet alb macinat fin, -Unt, -Vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Punem la strecurat visinile pe o jumatate de ora – sucul il pastram intr-un vas separat pentru mai tarziu.

Intindem aluatul subtire si il taiem in patrate/ cerculete mici (cu cutitul sau cu o forma, dupa preferinta). In fiecare patrat punem o visina, formam coltunasul.

Punem apa la fiert, cand da in clocot, o saram putin si punem coltunasii la fiert timp de aprox. 20min, ii scoatem cand sunt gata. Punem unt peste ei, pana sunt fierbinti, ca sa nu se lipeasca.

Punem la fiert la foc mic sucul de visine cu zahar, dupa gust.

Incingem tigaia si punem untul. Cand se topeste untul, punem pesmetul macinat, il prajim amestecand cu paleta, pana se rumeneste. Adaugam zahar si vanilie dupa gust.

Servim: la o portie medie de coltunasi fierbinti se presoara cel putin 2-3 linguri de pesmet si se stropeste din abundenta cu suc de visine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu visine (Reteta strabunicii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu gutui

Placinta cu gutui

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un vas, se framanta bine aluatul, eventual se pune putin

15 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu crema si banane

Clatite cu crema si banane

Pt clatite se bat ouale cu laptele si faina adaugata putin cate putin ,sa nu faca cocoloase.Cand

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alla (Bucatar) , 03 martie 2010

    E ceva absolut delicios, credeti-ma ! Chiar aseara am incercat si a iesit nemaipomenit ! Multumesc, Romica !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • -Aluat simplu pentru coltunasi (faina
  • apa
  • oua
  • sare)
  • -Visine conservate in suc propriu
  • fara samburi
  • cu putin zahar!
  • -Zahar
  • -Pesmet alb macinat fin
  • -Unt
  • -Vanilie

Raporteaza reteta

Fara foto

Alla (Bucatar)

E ceva absolut delicios, credeti-ma ! Chiar aseara am incercat si a iesit nemaipomenit ! Multumesc, Romica !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Trufe fine de ciocolata cu aroma de cognac