Coltunasi cu visine (Reteta strabunicii)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - Aluat simplu pentru coltunasi (faina, apa, oua, sare)
  • - Visine conservate in suc propriu, fara samburi, cu putin zahar!
  • - Zahar
  • - Pesmet alb macinat fin
  • - Unt
  • - Vanilie

Mod de preparare

Punem la strecurat visinile pe o jumatate de ora – sucul il pastram intr-un vas separat pentru mai tarziu.

Intindem aluatul subtire si il taiem in patrate/ cerculete mici (cu cutitul sau cu o forma, dupa preferinta). In fiecare patrat punem o visina, formam coltunasul.

Punem apa la fiert, cand da in clocot, o saram putin si punem coltunasii la fiert timp de aprox. 20min, ii scoatem cand sunt gata. Punem unt peste ei, pana sunt fierbinti, ca sa nu se lipeasca.

Punem la fiert la foc mic sucul de visine cu zahar, dupa gust.

Incingem tigaia si punem untul. Cand se topeste untul, punem pesmetul macinat, il prajim amestecand cu paleta, pana se rumeneste. Adaugam zahar si vanilie dupa gust.

Servim: la o portie medie de coltunasi fierbinti se presoara cel putin 2-3 linguri de pesmet si se stropeste din abundenta cu suc de visine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise