autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Coltunasi cu visine (Reteta strabunicii)

Autor: Romica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Romica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
-Aluat simplu pentru coltunasi (faina, apa, oua, sare), -Visine conservate in suc propriu, fara samburi, cu putin zahar!, -Zahar, -Pesmet alb macinat fin, -Unt, -Vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Punem la strecurat visinile pe o jumatate de ora – sucul il pastram intr-un vas separat pentru mai tarziu.

Intindem aluatul subtire si il taiem in patrate/ cerculete mici (cu cutitul sau cu o forma, dupa preferinta). In fiecare patrat punem o visina, formam coltunasul.

Punem apa la fiert, cand da in clocot, o saram putin si punem coltunasii la fiert timp de aprox. 20min, ii scoatem cand sunt gata. Punem unt peste ei, pana sunt fierbinti, ca sa nu se lipeasca.

Punem la fiert la foc mic sucul de visine cu zahar, dupa gust.

Incingem tigaia si punem untul. Cand se topeste untul, punem pesmetul macinat, il prajim amestecand cu paleta, pana se rumeneste. Adaugam zahar si vanilie dupa gust.

Servim: la o portie medie de coltunasi fierbinti se presoara cel putin 2-3 linguri de pesmet si se stropeste din abundenta cu suc de visine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu visine (Reteta strabunicii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitana cu cocos

Napolitana cu cocos

Se freaca untul cu zaharul,apoi se adauga cocosul.Se razaleste ciocolata si se adauga rom.Se umplu

2 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse
Intorsuri

Intorsuri

Este o reteta de desert foarte veche pe care o faceau mai demult oameni saraci, care a inceput sa

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alla (Bucatar) , 03 martie 2010

    E ceva absolut delicios, credeti-ma ! Chiar aseara am incercat si a iesit nemaipomenit ! Multumesc, Romica !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • -Aluat simplu pentru coltunasi (faina
  • apa
  • oua
  • sare)
  • -Visine conservate in suc propriu
  • fara samburi
  • cu putin zahar!
  • -Zahar
  • -Pesmet alb macinat fin
  • -Unt
  • -Vanilie

Raporteaza reteta

Fara foto

Alla (Bucatar)

E ceva absolut delicios, credeti-ma ! Chiar aseara am incercat si a iesit nemaipomenit ! Multumesc, Romica !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cafekakes cu ciocolata