autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Coltunasi cu visine (Reteta strabunicii)

Autor: Romica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Romica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
-Aluat simplu pentru coltunasi (faina, apa, oua, sare), -Visine conservate in suc propriu, fara samburi, cu putin zahar!, -Zahar, -Pesmet alb macinat fin, -Unt, -Vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Punem la strecurat visinile pe o jumatate de ora – sucul il pastram intr-un vas separat pentru mai tarziu.

Intindem aluatul subtire si il taiem in patrate/ cerculete mici (cu cutitul sau cu o forma, dupa preferinta). In fiecare patrat punem o visina, formam coltunasul.

Punem apa la fiert, cand da in clocot, o saram putin si punem coltunasii la fiert timp de aprox. 20min, ii scoatem cand sunt gata. Punem unt peste ei, pana sunt fierbinti, ca sa nu se lipeasca.

Punem la fiert la foc mic sucul de visine cu zahar, dupa gust.

Incingem tigaia si punem untul. Cand se topeste untul, punem pesmetul macinat, il prajim amestecand cu paleta, pana se rumeneste. Adaugam zahar si vanilie dupa gust.

Servim: la o portie medie de coltunasi fierbinti se presoara cel putin 2-3 linguri de pesmet si se stropeste din abundenta cu suc de visine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu visine (Reteta strabunicii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza la cuptor

Clatite cu branza la cuptor

1. Se fac foile de clatite dupa reteta prezentata la clatite. 2. Se pregateste umplutura din telemeaua

30 voturi    18 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cornulete ce ti se topesc in gura

Cornulete ce ti se topesc in gura

Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile

81 voturi    16 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alla (Bucatar) , 03 martie 2010

    E ceva absolut delicios, credeti-ma ! Chiar aseara am incercat si a iesit nemaipomenit ! Multumesc, Romica !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • -Aluat simplu pentru coltunasi (faina
  • apa
  • oua
  • sare)
  • -Visine conservate in suc propriu
  • fara samburi
  • cu putin zahar!
  • -Zahar
  • -Pesmet alb macinat fin
  • -Unt
  • -Vanilie

Raporteaza reteta

Fara foto

Alla (Bucatar)

E ceva absolut delicios, credeti-ma ! Chiar aseara am incercat si a iesit nemaipomenit ! Multumesc, Romica !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu merisoare pentru copii, fara zahar