autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Coltunasi cu visine (Reteta strabunicii)

Autor: Romica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Romica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
-Aluat simplu pentru coltunasi (faina, apa, oua, sare), -Visine conservate in suc propriu, fara samburi, cu putin zahar!, -Zahar, -Pesmet alb macinat fin, -Unt, -Vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Punem la strecurat visinile pe o jumatate de ora – sucul il pastram intr-un vas separat pentru mai tarziu.

Intindem aluatul subtire si il taiem in patrate/ cerculete mici (cu cutitul sau cu o forma, dupa preferinta). In fiecare patrat punem o visina, formam coltunasul.

Punem apa la fiert, cand da in clocot, o saram putin si punem coltunasii la fiert timp de aprox. 20min, ii scoatem cand sunt gata. Punem unt peste ei, pana sunt fierbinti, ca sa nu se lipeasca.

Punem la fiert la foc mic sucul de visine cu zahar, dupa gust.

Incingem tigaia si punem untul. Cand se topeste untul, punem pesmetul macinat, il prajim amestecand cu paleta, pana se rumeneste. Adaugam zahar si vanilie dupa gust.

Servim: la o portie medie de coltunasi fierbinti se presoara cel putin 2-3 linguri de pesmet si se stropeste din abundenta cu suc de visine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu visine (Reteta strabunicii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose bio

Briose bio

Curmalele, stafidele si merisoarele spalate, se pun de cu seara, fiecare in cate un bol, acoperite

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prăjitură sănătoasă cu fructe şi brânză de vaci

Prăjitură sănătoasă cu fructe şi brânză de vaci

Se amestecă ouăle, laptele, îndulcitorul cu telul. Se adaugă treptat margarina topita, dar nu

9 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alla (Bucatar) , 03 martie 2010

    E ceva absolut delicios, credeti-ma ! Chiar aseara am incercat si a iesit nemaipomenit ! Multumesc, Romica !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • -Aluat simplu pentru coltunasi (faina
  • apa
  • oua
  • sare)
  • -Visine conservate in suc propriu
  • fara samburi
  • cu putin zahar!
  • -Zahar
  • -Pesmet alb macinat fin
  • -Unt
  • -Vanilie

Raporteaza reteta

Fara foto

Alla (Bucatar)

E ceva absolut delicios, credeti-ma ! Chiar aseara am incercat si a iesit nemaipomenit ! Multumesc, Romica !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gogosi umplute