Se amesteca cele doua sortimente de faina si se framanta in aluat elastic, ingloband o lingurita de sare, oua, ulei si cca 5 linguri apa. Se infasoara aluatul in folie si se lasa sa se odihneasca 15 min. Pt. umputura, se spala leurda si se opareste cca 2 min. Se trece prin jet de apa rece, se lasa sa se scurga si se toaca. Se toaca ceapa si se caleste intr-o lingura de unt. Se amesteca 200g urda cu 4 linguri de smantana, capa si leurda;se adauga sare piper si nucsoara. Se intinde o foaie de aluat grosa de cca 12 cercuri (10 cm). In mijlocul fiecaruia se aseaza cate o portie de umplutura. Se pliaza cercurile sub forma de semilune si se preseaza marginea cu furculita. Coltunasi se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa clocotita cu sare; se lasa sa fiarba cca 5 min. Se scurg, se trec prin jet de apa rece si se calesc in 2 linguri de unt incins. Se pipereaza. Se incalzeste restul de ricotta cu restul de smantana si eventual putina apa de la fiert. Se toarna peste coltunasi, se presara leurda tocata si parmezan ras.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii