autor:

Fara foto

» » Aperitive

Coltunasi rustici cu urda cu aroma de leurda

Autor: magda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
250g faina de secara, 120g faina de grau, sare ,2 oua, 4 linguri ulei,400g leurda,1 ceapa, 3 linguri unt, g urda sau ricotta,10 linguri smantana,piper, nucsoara.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cele doua sortimente de faina si se framanta in aluat elastic, ingloband o lingurita de sare, oua, ulei si cca 5 linguri apa. Se infasoara aluatul in folie si se lasa sa se odihneasca 15 min. Pt. umputura, se spala leurda si se opareste cca 2 min. Se trece prin jet de apa rece, se lasa sa se scurga si se toaca. Se toaca ceapa si se caleste intr-o lingura de unt. Se amesteca 200g urda cu 4 linguri de smantana, capa si leurda;se adauga sare piper si nucsoara. Se intinde o foaie de aluat grosa de cca 12 cercuri (10 cm). In mijlocul fiecaruia se aseaza cate o portie de umplutura. Se pliaza cercurile sub forma de semilune si se preseaza marginea cu furculita. Coltunasi se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa clocotita cu sare; se lasa sa fiarba cca 5 min. Se scurg, se trec prin jet de apa rece si se calesc in 2 linguri de unt incins. Se pipereaza. Se incalzeste restul de ricotta cu restul de smantana si eventual putina apa de la fiert. Se toarna peste coltunasi, se presara leurda tocata si parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi rustici cu urda cu aroma de leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec aperitiv cu cabanos

Chec aperitiv cu cabanos

Muschiul file si pastrama le taiem cubulete. Maslinele le taiem rondele. Ardeiul rosu si kapia

12 voturi    24 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Fajitas mexicane

Fajitas mexicane

Este o reteta foarte usor si repede de facut pentru ca totul se pregateste la foc iute.Puiul si legumele

8 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250g faina de secara
  • 120g faina de grau
  • sare ,2 oua
  • 4 linguri ulei,400g leurda,1 ceapa
  • 3 linguri unt, g urda sau ricotta,10 linguri smantana,piper
  • nucsoara.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciuperci Champinion cu cascaval.