autor:

delicious flavours

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Comoara

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , - 6 oua, - 6 linguri de zahar, - 6 linguri de faina, - 1 praf de copt, , Ingrediente pentru crema:, , - 600 ml lapte, - 4 galbenusuri, - 4 linguri de faina, - 250 g margarina sau unt, - 200 g zahar pudra, , Mai avem de nevoie de:, , - 1 pachet de piscoturi de sampanie, - 250-300 ml cafea, - 1 fiola esenta de rom, - dulceata de caise sau piersici

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Batem spuma galbenusurile cu zaharul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Separat batem spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care adaugam treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu faina si aprox 200 ml lapte, iar restul punem pe foc . Pentru a obtine o crema cat mai fina, o strecuram si o adaugam la restul de lapte, amestecandu-se in continuu, la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat o luam de pe foc si lasam la racit. Intre timp freacam margarina (untul) cu zaharul pudra la care adaugam treptat crema racita.

Pe blatul racit intindem un strat de dulceata. Preaparam cafeaua, o lasam putin sa se raceasca si adaugam 1 fiola de esenta de rom. Peste blatul cu dulceata asezam una langa alta piscoturile insiropate usor in cafea. Urmeaza sa intindem crema cu o spatula si in final radem ciocolata.

In mod normal peste crema se puneau cele 4 albusuri (ramase de la crema) batute pe aburi cu 9 linguri de zahar, dar din pacate eu n-am mai avut timp si am ras ciocolata deasupra...oricum, cu sau fara spuma, este foarte interesanta combinatia intre crema dulce, dulceata acrisoara si aroma de cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Comoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara

Se freaca untul spuma cu zaharul farin apoi se adauga : mierea, scortisoara, esenta, coaja de lamaie,

7 voturi    8 comentarii
20 min
Prajituri
Pandispan cu migdale si chantilly

Pandispan cu migdale si chantilly

Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 26 martie 2012

    Multumesc Lucica! Am si uitat de aceasta reteta, n-am mai facut-o de anul trecut :)

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 martie 2012

    O reteta foarte interesanta!

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

    Mersi din nou! :)

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2011

      Din cele citite reteta este minunata si usor de facut -o adevarata comoara.

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2011

      :)) Da, chiar este delicioasa. Reteta o am dintr-o carte cu retete unguresti si asa se traduce...probabil ptr ca in sectiune, piscoturile de sampanie seamana cu niste banuti :)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2011

      Trebuie sa fie delicioasa "Comoara " ta !!! De ce i se spune asa ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de faina
  • - 1 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 600 ml lapte
  • - 4 galbenusuri
  • - 4 linguri de faina
  • - 250 g margarina sau unt
  • - 200 g zahar pudra
  • Mai avem de nevoie de:
  • - 1 pachet de piscoturi de sampanie
  • - 250-300 ml cafea
  • - 1 fiola esenta de rom
  • - dulceata de caise sau piersici

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

delicious flavours (Chef de cuisine)

Multumesc Lucica! Am si uitat de aceasta reteta, n-am mai facut-o de anul trecut :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema ganache si ciocolata