autor:

Fara foto

» » Prajituri

Congaleze

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 martie 2011

Ingrediente
Blat:, 2 oua,, 2oo g zahar,, 2 linguri miere,, 60 g margarina,, 250 g faina,, 100 ml lapte,, 1 lingurita scortisoara,, 1/2 lingurita bicarbonat,, 200-250 g nuca macinata, , Sirop:, 200 g zahar,, 2 linguri cacao,, 100 ml lapte, , 1 pachet unt sau margarina,, esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Blat:
Se freaca ouale intregi cu zaharul,pana acesta se topeste, apoi se adauga pe rand mierea, margarina, scortisoara si laptele frecand incontinuu dupa fiecare ingredient,pana se incorporeaza bine.Se adauga faina, amestecand usor si la sfarsit se adauga bicarbonatul, stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor cca 30-40 min (se incearca blatul cu o andrea).
Cand s-a copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Siropul:
Intr-o craticioara se amesteca bine zaharul si cacaoa, se adauga laptele se amesteca bine si se pune pe foc amestecand mereu ca sa nu se prinda de vas.
Cand incepe se se incalzeasca putin, se adauga untul sau margarina in bucatele si se incalzeste bine pana se topeste, dar nu trebuie sa fiarba. La sfarsit se adauga esenta de rom se amestecaa bine si se ia de pe foc.
Baltul se taie patratele sau romburi, se trec prin sirop si prin nuca macinata si se aseaza pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Congaleze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

Blat: Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul cate putin,galbenusurile si zaharul vanilat.Faina

33 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Rasturnica cu mere

Rasturnica cu mere

-Spalam merele ,le taiem in doua si le curatam de seminte,apoi le feliem. -Ungem tava cu unt,presaram

21 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elisabeta Neculai (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    Am incercat reteta .Usor de preparat si foarte gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua,
  • 2oo g zahar,
  • 2 linguri miere,
  • 60 g margarina,
  • 250 g faina,
  • 100 ml lapte,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • 200-250 g nuca macinata
  • Sirop:
  • 200 g zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 100 ml lapte
  • 1 pachet unt sau margarina,
  • esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

Elisabeta Neculai (Chef de cuisine)

Am incercat reteta .Usor de preparat si foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)