Congaleze

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua,
  • 2oo g zahar,
  • 2 linguri miere,
  • 60 g margarina,
  • 250 g faina,
  • 100 ml lapte,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • 200-250 g nuca macinata
  • Sirop:
  • 200 g zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 100 ml lapte,
  • 1 pachet unt sau margarina,
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Blat:

Se freaca ouale intregi cu zaharul,pana acesta se topeste, apoi se adauga pe rand mierea, margarina, scortisoara si laptele frecand incontinuu dupa fiecare ingredient,pana se incorporeaza bine.Se adauga faina, amestecand usor si la sfarsit se adauga bicarbonatul, stins cu putin otet sau zeama de lamaie.

Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor cca 30-40 min (se incearca blatul cu o andrea).

Cand s-a copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Siropul:

Intr-o craticioara se amesteca bine zaharul si cacaoa, se adauga laptele se amesteca bine si se pune pe foc amestecand mereu ca sa nu se prinda de vas.

Cand incepe se se incalzeasca putin, se adauga untul sau margarina in bucatele si se incalzeste bine pana se topeste, dar nu trebuie sa fiarba. La sfarsit se adauga esenta de rom se amestecaa bine si se ia de pe foc.

Baltul se taie patratele sau romburi, se trec prin sirop si prin nuca macinata si se aseaza pe un platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise