autor:

» » Prajituri

Congaleze

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 martie 2011

Ingrediente
Blat:, 2 oua,, 2oo g zahar,, 2 linguri miere,, 60 g margarina,, 250 g faina,, 100 ml lapte,, 1 lingurita scortisoara,, 1/2 lingurita bicarbonat,, 200-250 g nuca macinata, , Sirop:, 200 g zahar,, 2 linguri cacao,, 100 ml lapte, , 1 pachet unt sau margarina,, esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Blat:
Se freaca ouale intregi cu zaharul,pana acesta se topeste, apoi se adauga pe rand mierea, margarina, scortisoara si laptele frecand incontinuu dupa fiecare ingredient,pana se incorporeaza bine.Se adauga faina, amestecand usor si la sfarsit se adauga bicarbonatul, stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor cca 30-40 min (se incearca blatul cu o andrea).
Cand s-a copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Siropul:
Intr-o craticioara se amesteca bine zaharul si cacaoa, se adauga laptele se amesteca bine si se pune pe foc amestecand mereu ca sa nu se prinda de vas.
Cand incepe se se incalzeasca putin, se adauga untul sau margarina in bucatele si se incalzeste bine pana se topeste, dar nu trebuie sa fiarba. La sfarsit se adauga esenta de rom se amestecaa bine si se ia de pe foc.
Baltul se taie patratele sau romburi, se trec prin sirop si prin nuca macinata si se aseaza pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Congaleze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Elisabeta Neculai (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    Am incercat reteta .Usor de preparat si foarte gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua,
  • 2oo g zahar,
  • 2 linguri miere,
  • 60 g margarina,
  • 250 g faina,
  • 100 ml lapte,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • 200-250 g nuca macinata
  • Sirop:
  • 200 g zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 100 ml lapte
  • 1 pachet unt sau margarina,
  • esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Elisabeta Neculai (Chef de cuisine)

Am incercat reteta .Usor de preparat si foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
tarta zebra