Se curata conopida, se desface in bucatele, se lasa 15 min in apa cu sare, apoi se spala.Se acopera cu apa si se fierbe al dente.Se adauga o ceapa la fiert pt ca absoarbe mirosul puternic al conopidei.Se scurge conopida si se pastreaza 125 ml din apa in care a fiert.
Se unge cu o lg de margarina si se prepara cu pesmet o forma termorezistentaSe incing doua lg cu margarina, se adaga faina si se caleste putin.Se adauga apa fierbinte pastrata de la fierberea conopidei si se lasa pe foc pana la primul clocot.Se lasa sa se raceasca sosul, dupa care se incorporeaza smantana.Se condimenteaza cu nucsoara, piper si sare pt a fi picant.
Se aseaza conopida in forma si deasupra se aseaza sosul, se preseaza cu pesmet si putin unt rece.Se gratineaza in cuptorul incins la 200 grade timp de 20 min, pana se prinde o culoare maro-aurie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii