autor:

Fara foto

» » Aperitive

Conopida cu branza Roquefort

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1 conopida, 150 g branza Roquefort, 100 ml frisca nebatuta (smantana), 2 linguri ulei de masline, sare, piper alb macinat., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Puneti pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa sarata. Puneti conopida fiarta in robotul de bucatarie si mixati-o impreuna cu 3-4 polonice din apa in care a fiert, cu branza sfaramata, cu frisca sau smantana si cu piperul macinat, pana ce obtineti o crema neteda. Daca e nevoie, adaugati si putina sare (Roquefort-ul fiind sarat). Puneti crema in 4 cupe, turnati deasupra putin ulei de masline si serviti-o imediat (decorata, eventual, cu cateva bucatele de branza puse deoparte si cu cateva frunzulite de salvie proaspata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu branza Roquefort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta mediteraneeana cu branza si masline

Tarta mediteraneeana cu branza si masline

Decongelam aluatul .Tapetam o tava rotunda cu untsi intindem aluatul astfel incat sa imbracam si

10 voturi    26 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulz ciobanesc

Bulz ciobanesc

Se prepara o mamaliga mai moale din apa,sare,ulei si malai. Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza

11 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 150 g branza Roquefort
  • 100 ml frisca nebatuta (smantana)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb macinat.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza sărată a la Sidy