autor:

Fara foto

» » Aperitive

Conopida cu branza Roquefort

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1 conopida, 150 g branza Roquefort, 100 ml frisca nebatuta (smantana), 2 linguri ulei de masline, sare, piper alb macinat., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Puneti pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa sarata. Puneti conopida fiarta in robotul de bucatarie si mixati-o impreuna cu 3-4 polonice din apa in care a fiert, cu branza sfaramata, cu frisca sau smantana si cu piperul macinat, pana ce obtineti o crema neteda. Daca e nevoie, adaugati si putina sare (Roquefort-ul fiind sarat). Puneti crema in 4 cupe, turnati deasupra putin ulei de masline si serviti-o imediat (decorata, eventual, cu cateva bucatele de branza puse deoparte si cu cateva frunzulite de salvie proaspata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu branza Roquefort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Mamaliga cu branza (in straturi)

Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Cornulete cu cartofi si branza de oaie

Cornulete cu cartofi si branza de oaie

Curatati cartofii si fierbetii in apa cu un praf de sare pana ce devin moi si pufosi. Scurgeti apa

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 150 g branza Roquefort
  • 100 ml frisca nebatuta (smantana)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb macinat.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Clatite cu urda si marar