autor:

danutza

» » Retete vegetariene

Conopidă cu cartofi la cuptor

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2009

Ingrediente
pt.4 portii:, . 1 conopidă medie, . 2 cartofi mari, . 200 gr.telemea sau cascaval, . 1 cutie de smântână, . pătrunjel tocat pt decorare, . 1 bucatică de unt, . 3 ouă

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Conopida se spală, se desface în bucheţele şi se opăreşte în apă sărată cca.5 minute. Se pune la scurs.



Cartofii se fierb în coajă, se pun sub jet de apă rece, se curata si se taie felii mai groase. Intr-un vas de jena sau o tavă mai înaltă, unsă în prealabil cu unt, se pun buchetele de conopidă alternate cu feliile de cartofi. Peste ele se adaugă 150 gr.cascaval sau branză taiată bucati medii.



Separat, se bat ouăle cu un praf de sare si smantâna. Compoziţia se toarnă peste conopidă. Deasupra se rade rerstul de cascaval sau brânză. După gust,se poate pudra cu piper.



Se coace cca.30 min., pâna s-a închegat compozitia iar cascavalul este auriu (la foc moderat). Se poate servi atât caldă cât şi rece, cu pătrunjel verde deasupra,alături de o salată de roşii cu ceapă.



Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciuperci cu praz la cuptor

Ciuperci cu praz la cuptor

Se spala bine si se lasa la scurs toate legumele. In cratita in care facem preparatul de ciuperci,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Chiftelute rapide din legume crude  - de post (reteta casei)

Chiftelute rapide din legume crude - de post (reteta casei)

Cartofii, morcovii, telina, usturoiul se curata, se spala si se maruntesc bine la blender sau prin

24 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nico , 22 octombrie 2018

    Bun bun bunnn!

  • Fara foto

    adi , 18 septembrie 2013

    Delicioasă reteta

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • pt.4 portii:
  • . 1 conopidă medie
  • . 2 cartofi mari
  • . 200 gr.telemea sau cascaval
  • . 1 cutie de smântână
  • . pătrunjel tocat pt decorare
  • . 1 bucatică de unt
  • . 3 ouă

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

Nico

Bun bun bunnn!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Morcovi natur (carote)