autor:

Truedelights

» » Aperitive

Conopida cu maioneza

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Ingrediente
o conopida potrivita, sare, piper, maioneza din 2 galbenusuri, , 2-3 linguri smantana, zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

17 voturi

Mod de preparare

Un aperitiv deosebit de gustos ce poate fi servit pe felii de paine prajita.

Conopida se spala si se desface in buchetele.Se pune un vas cu apa si sare la fiert iar cand apa da in clocot se adauga conopida si se fierbe cateva clocote. (Nu prea mult pentru a nu-si pierde proprietatile). Conopida ar trebui sa ramana "al dente".
Se scurge bine de apa si se lasa sa se raceasca.
Se toaca marunt si se amesteca cu maioneza ,sare,piper, zeama de lamaie dupa gust si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de conopida cu maioneza

Salata de conopida cu maioneza

Se fierbe conopida(desfacute in bucati) Se amesteca cu maioneza si sare. Simplu, sanatos si bun!

6 voturi    8 comentarii
25 min
Salate reci
Conopida cu maioneza

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

6 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    irena (Maestru bucatar):

    La fel am gatit-o numai ca am adaugat un catel de usturoi, super buna!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Panait , 03 iulie 2016

    Foarte buna si gustoasa o fac de foarte mult timp

  • Fara foto

    Bianca Cioclu , 11 octombrie 2015

    am sa incerc si eu

  • Fara foto

    Daniela Elena Kidane , 08 iunie 2015

    Încercați cu conopida cruda amestecata cu iaurt, puțin usturoi, piper,sare și pătrunjel. Este delicioasa și mult mai sănătoasă!

    • Fara foto

      Gabriela Tudorache , 05 noiembrie 2014

      Sigur e mai buna cu usturoi!Eu asa am facut ca sa aiba gust!

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 03 noiembrie 2014

      Cu putin usturoi cred ca ar fi mai apetisanta .Depinda de gustul fiecaruia .

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

      Mmm... cred ca este foarte buna! Voi face si eu! Multumim pentru idee!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Foarte buna; e una din preferatele mele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

17 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

cristina a (Chef de cuisine)

Mmm... cred ca este foarte buna! Voi face si eu! Multumim pentru idee!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Muffins sarati