autor:

Fara foto

» » Aperitive

Conopida cu sos cremos cu curry

Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2008

Ingrediente
1 conopida, 1 ceapa tocata fin sau un pumn de arpagic curatat, 200 ml smantana proaspata, nefermentata, sare, piper, 1 lingura de curry, 100 ml vin alb, 2 linguri ulei de masline, patrunjel verde sau frunze de coreadru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Conopida se desface buchetele.
Buchetele se fierb 10\' in apa cu sare, se pun sub jet de apa rece si se scurg bine.
Ceapa sau arpagicul se caleste in ulei de masline, se adauga buchetelele de conopida, sare si piper. Se trage vasul de pe flacara si se adauga praful de curry. Se amesteca bine si se intoarce vasul deasupra flacarii.
Se stinge cu vinul si dupa ce lichidul s-a redus se adauga smantana.
Se lasa sa mai dea cateva clocote pe foc mic.
la final se adauga patrunjelul verde sau frunzele de coreandru tocate fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos cremos cu curry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Spalati ciupercile scoateti-le cotoarele si tocati-le marunt. Puneti intr-un bol cotoarele ciupercilor,

7 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Pateu de Conopida

Pateu de Conopida

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste,

5 voturi    6 comentarii
35 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 ceapa tocata fin sau un pumn de arpagic curatat
  • 200 ml smantana proaspata
  • nefermentata
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de curry
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde sau frunze de coreadru

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Tartă cu spanac