autor:

Fara foto

» » Aperitive

Conopida cu sos cremos cu curry

Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2008

Ingrediente
1 conopida, 1 ceapa tocata fin sau un pumn de arpagic curatat, 200 ml smantana proaspata, nefermentata, sare, piper, 1 lingura de curry, 100 ml vin alb, 2 linguri ulei de masline, patrunjel verde sau frunze de coreadru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Conopida se desface buchetele.
Buchetele se fierb 10\' in apa cu sare, se pun sub jet de apa rece si se scurg bine.
Ceapa sau arpagicul se caleste in ulei de masline, se adauga buchetelele de conopida, sare si piper. Se trage vasul de pe flacara si se adauga praful de curry. Se amesteca bine si se intoarce vasul deasupra flacarii.
Se stinge cu vinul si dupa ce lichidul s-a redus se adauga smantana.
Se lasa sa mai dea cateva clocote pe foc mic.
la final se adauga patrunjelul verde sau frunzele de coreandru tocate fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos cremos cu curry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci Champinion cu cascaval.

Ciuperci Champinion cu cascaval.

Se curata ciupercile, se rup piciorusele din palarioara. Eu personal le curat pentru orice eventualitate, nu

10 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 ceapa tocata fin sau un pumn de arpagic curatat
  • 200 ml smantana proaspata
  • nefermentata
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de curry
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde sau frunze de coreadru

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Hribi in ulei (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)