Conopida exotic-orientala (pentru vegetarieni)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 2 bucati praz
  • 1 kg conopida
  • 1/2 lingurita praf ghimbir
  • 1 ardei iute
  • 1 conserva tomate in suc propriu (sau pasta de la 4 rosii proaspete)
  • 1 conserva boabe de porumb
  • 500 ml supa de legume
  • ulei
  • sare
  • piper
  • zahar
  • chimen
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Fierbem orezul pe care l-am calit inainte in putin ulei, scurgem si pastram la cald. Intre timp curatam conopida, spaland si scurgand buchetele. Indepartam partea verde (amaruie) a prazului si taiem rondele. Procedam la fel si cu ardeiul iute, indepartand semintele si nervurile. Incingem uleiul, calim scurt praful de ghimbir si ardeiul iute, stingem cu pasta de tomate si supa de legume. Adaugam buchetelele de conopida, iar dupa 5 minute de fierbere rondelele de praz, boabele de porumb scurse si asezonam cu zahar, piper, chimen. Dupa circa 10 minute stingem focul si servim imediat cu orez si frunze de patrunjel verde.

Sfaturi: daca doriti sa consumati produse cat mai organice (ecologice), folositi orez nedecorticat (negru), iar in loc de conopida puteti apela si la alte legume: fasole verde, mazare etc.

Recomandari: poate gustul ghimbirului va este strain sau nu indrazniti sa apelati la el - desi, este foarte sanatos si aromat; in acest caz folositi sofran sau curry.

Sugestii: pentru cei curajosi, indraznesc sa propun ca in acest amestec de legume sa se puna si bucati de ananas (din conserva este mai ieftin si mai comod!), cateva stafide si cocos razuit. Este o combinatie olfactiva deosebita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise