Fierbem orezul pe care l-am calit inainte in putin ulei, scurgem si pastram la cald. Intre timp curatam conopida, spaland si scurgand buchetele. Indepartam partea verde (amaruie) a prazului si taiem rondele. Procedam la fel si cu ardeiul iute, indepartand semintele si nervurile. Incingem uleiul, calim scurt praful de ghimbir si ardeiul iute, stingem cu pasta de tomate si supa de legume. Adaugam buchetelele de conopida, iar dupa 5 minute de fierbere rondelele de praz, boabele de porumb scurse si asezonam cu zahar, piper, chimen. Dupa circa 10 minute stingem focul si servim imediat cu orez si frunze de patrunjel verde.
Sfaturi: daca doriti sa consumati produse cat mai organice (ecologice), folositi orez nedecorticat (negru), iar in loc de conopida puteti apela si la alte legume: fasole verde, mazare etc.
Recomandari: poate gustul ghimbirului va este strain sau nu indrazniti sa apelati la el - desi, este foarte sanatos si aromat; in acest caz folositi sofran sau curry.
Sugestii: pentru cei curajosi, indraznesc sa propun ca in acest amestec de legume sa se puna si bucati de ananas (din conserva este mai ieftin si mai comod!), cateva stafide si cocos razuit. Este o combinatie olfactiva deosebita!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii