autor:

Anca Rm

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Conopida gratinata cu sos de brocoli

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2016

Ingrediente
-1 brocolii (aprox 500 gr), -1 conopida (aprox 500-700gr), -1 cubulet unt (15 gr), -50 gr parmezan, -200 ml smantana vegetala, -sare, -piper, -1 lingurita seminte chimen macinate, -frunze proaspete de brocoli si patrunjel .

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu) .
Pe foc punem in doua vase apa la fiert . Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli .
Brocolii trebuie lasat sa fiarba putin , cam 3 minute ii ajunge si strecuram .
Conopida o lasam la fiert pana se inmoaie usor ,o scurgem de apa .
Intr-un vas de yena am asezat conopida , iar peste ea am pus bucatele de unt .Acesta in timpul gatirii la cuptor se va topi si va intra printre conopida.
Brocolii il facem pasta impreuna cu smantana vegetala si semintele de chimen cu ajutorul unui blender . Asezam cu sare si piper si turnam peste conopida .
Punem vasul in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute . Dupa cele 15 minute punem deasupra parmezanul razuit si mai dam la cuptor inca 10 minute.
Presaram deasupra patrunjel verde si busuioc si servim cu drag .
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de brocoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -1 brocolii (aprox 500 gr)
  • -1 conopida (aprox 500-700gr)
  • -1 cubulet unt (15 gr)
  • -50 gr parmezan
  • -200 ml smantana vegetala
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita seminte chimen macinate
  • -frunze proaspete de brocoli si patrunjel .

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Retete

din Retete vegetariene

Legume la cuptor Legume la cuptor

Fierbem broccoli. Taiem ceapa felii, dovlecelul il taiem in bucati mai mari si rosiile le lasam intregi sau le puteti taia in 2. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de mamaliga Spanac pe pat de mamaliga

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
"Melanzane alla Parmigiana"