autor:

Anca Rm

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Conopida gratinata cu sos de brocoli

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2016

Ingrediente
-1 brocolii (aprox 500 gr), -1 conopida (aprox 500-700gr), -1 cubulet unt (15 gr), -50 gr parmezan, -200 ml smantana vegetala, -sare, -piper, -1 lingurita seminte chimen macinate, -frunze proaspete de brocoli si patrunjel .

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu) .
Pe foc punem in doua vase apa la fiert . Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli .
Brocolii trebuie lasat sa fiarba putin , cam 3 minute ii ajunge si strecuram .
Conopida o lasam la fiert pana se inmoaie usor ,o scurgem de apa .
Intr-un vas de yena am asezat conopida , iar peste ea am pus bucatele de unt .Acesta in timpul gatirii la cuptor se va topi si va intra printre conopida.
Brocolii il facem pasta impreuna cu smantana vegetala si semintele de chimen cu ajutorul unui blender . Asezam cu sare si piper si turnam peste conopida .
Punem vasul in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute . Dupa cele 15 minute punem deasupra parmezanul razuit si mai dam la cuptor inca 10 minute.
Presaram deasupra patrunjel verde si busuioc si servim cu drag .
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de brocoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciorba de perisoare din nuca

Ciorba de perisoare din nuca

Ciorba se prepara ca o ciorba obisnuita. Se distuie ceapa tocata impreuna cu ardeiul taiat cubulete

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
ROSII UMPLUTE CU VINETE

ROSII UMPLUTE CU VINETE

Eu coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si le intorc din cand in cand sa se coaca

24 voturi    6 comentarii
25 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -1 brocolii (aprox 500 gr)
  • -1 conopida (aprox 500-700gr)
  • -1 cubulet unt (15 gr)
  • -50 gr parmezan
  • -200 ml smantana vegetala
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita seminte chimen macinate
  • -frunze proaspete de brocoli si patrunjel .

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de clatite cu spanac