autor:

Anca Rm

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Conopida gratinata cu sos de brocoli

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2016

Ingrediente
-1 brocolii (aprox 500 gr), -1 conopida (aprox 500-700gr), -1 cubulet unt (15 gr), -50 gr parmezan, -200 ml smantana vegetala, -sare, -piper, -1 lingurita seminte chimen macinate, -frunze proaspete de brocoli si patrunjel .

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu) .
Pe foc punem in doua vase apa la fiert . Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli .
Brocolii trebuie lasat sa fiarba putin , cam 3 minute ii ajunge si strecuram .
Conopida o lasam la fiert pana se inmoaie usor ,o scurgem de apa .
Intr-un vas de yena am asezat conopida , iar peste ea am pus bucatele de unt .Acesta in timpul gatirii la cuptor se va topi si va intra printre conopida.
Brocolii il facem pasta impreuna cu smantana vegetala si semintele de chimen cu ajutorul unui blender . Asezam cu sare si piper si turnam peste conopida .
Punem vasul in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute . Dupa cele 15 minute punem deasupra parmezanul razuit si mai dam la cuptor inca 10 minute.
Presaram deasupra patrunjel verde si busuioc si servim cu drag .
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de brocoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciorba de vara cu dovlecel

Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua.

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene
Soia in crusta de pesmet si susan

Soia in crusta de pesmet si susan

Soia se lasa la muiat 30 minute, dupa care se fierbe 10 minute in apa cu vin, sare,ceapa, foaie de

26 voturi    10 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -1 brocolii (aprox 500 gr)
  • -1 conopida (aprox 500-700gr)
  • -1 cubulet unt (15 gr)
  • -50 gr parmezan
  • -200 ml smantana vegetala
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita seminte chimen macinate
  • -frunze proaspete de brocoli si patrunjel .

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Cascaval din nuci de macadamia (raw vegan)