Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonat cam o jumate de ora.
Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fiarba.
Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat.
Am scurs-o de apa si am lasat-o deoparte sa se racoreasca putin sa o pot manevra.
Intr-un blender am pus legaturile de fruze de patrunjel, nucsoara, laptele de migdale, amidonul, sare si piper si am blenduit pana cand am obtinut un sos de un verde viu ,omogen .
Intr-un vas de iena am pus o lingurita ulei masline si am intins pe tot vasul. Am pus deasupra conopida si cu mainile am presat-o ca sa obtin o suprafata uniforma. Am turnat peste sosul verde, iar deasupra am asezat rondele de rosii taiate subtiri.
Totul a intrat in cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute .
Cand am scos vasul din cuptor am presarat deasupra patrunjel verde taiat si frunze de busuioc. Am servit cu un sos de iaurt de soia cu usturoi .
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii