autor:

Anca Rm

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 august 2016

Ingrediente
-1 conopida (aprox 1kg), -200 ml lapte de migdale/soia/orez, -1 lingura amidon, -2 legaturi patrunjel verde, -rosii cat sa acopere vasul, -sare, -piper, -1 lingurita nucsoara razuita, -1 lingurita ulei masline

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonat cam o jumate de ora.

Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fiarba.

Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat.

Am scurs-o de apa si am lasat-o deoparte sa se racoreasca putin sa o pot manevra.

Intr-un blender am pus legaturile de fruze de patrunjel, nucsoara, laptele de migdale, amidonul, sare si piper si am blenduit pana cand am obtinut un sos de un verde viu ,omogen .

Intr-un vas de iena am pus o lingurita ulei masline si am intins pe tot vasul. Am pus deasupra conopida si cu mainile am presat-o ca sa obtin o suprafata uniforma. Am turnat peste sosul verde, iar deasupra am asezat rondele de rosii taiate subtiri.

Totul a intrat in cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute .

Cand am scos vasul din cuptor am presarat deasupra patrunjel verde taiat si frunze de busuioc. Am servit cu un sos de iaurt de soia cu usturoi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Supa de rosii fara foc

Supa de rosii fara foc

Toate ingredientele, cu excepția ultimelor 2, se mixează în blender. La final se adaugă roșia

3 voturi    3 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Rulada de spanac cu branza si ardei

Rulada de spanac cu branza si ardei

Spanacul se mixeaza la robot pina se marunteste bine, se adauga ouale, sare si piper dupa gust. Faina

6 voturi    6 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • -1 conopida (aprox 1kg)
  • -200 ml lapte de migdale/soia/orez
  • -1 lingura amidon
  • -2 legaturi patrunjel verde
  • -rosii cat sa acopere vasul
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita nucsoara razuita
  • -1 lingurita ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Varza de bruxelles cu rosii uscate si caju