Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Ingrediente

  • -1 conopida (aprox 1kg)
  • -200 ml lapte de migdale/soia/orez
  • -1 lingura amidon
  • -2 legaturi patrunjel verde
  • -rosii cat sa acopere vasul
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita nucsoara razuita
  • -1 lingurita ulei masline

Mod de preparare

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonat cam o jumate de ora.

Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fiarba.

Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat.

Am scurs-o de apa si am lasat-o deoparte sa se racoreasca putin sa o pot manevra.

Intr-un blender am pus legaturile de fruze de patrunjel, nucsoara, laptele de migdale, amidonul, sare si piper si am blenduit pana cand am obtinut un sos de un verde viu ,omogen .

Intr-un vas de iena am pus o lingurita ulei masline si am intins pe tot vasul. Am pus deasupra conopida si cu mainile am presat-o ca sa obtin o suprafata uniforma. Am turnat peste sosul verde, iar deasupra am asezat rondele de rosii taiate subtiri.

Totul a intrat in cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute .

Cand am scos vasul din cuptor am presarat deasupra patrunjel verde taiat si frunze de busuioc. Am servit cu un sos de iaurt de soia cu usturoi .

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni