autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida gratinata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 2 conopide, , 50 g faina,, 50 g unt, , 1/2 l lapte, , sare, , piper, , 2 oua, , 2 linguri parmezan (sau cascaval) ras, , 300 g costita afumata, , pesmet si, unt pentru gratinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se desfac in buchetele 2 conopide mijlocii si se fierb in apa cu sare, pana ce se inmoaie. Se pun pe foc faina, untul si laptele si se prepara un sos bechamel mai gros. Se gusta de sare si piper, se lasa sa fiarba incet, o jumatate de ora, se ia de pe foc si se incorporeaza ouale si parmezanul (cascavalul) ras, amestecand bine. Se lasa conopida sa se scurga intr-o strecuratoare, dupa care se pune intr-o cratita sau intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt. Se taie marunt costita afumata, se presara peste conopida si peste ea se toarna sosul bechamel. Deasupra se presara parmezanul (cascavalul) ras, pesmetul si bucatele de unt, se da conopida la cuptorul incins si se lasa sa se gratineze 10-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida natur gratinata cu usturoi

Conopida natur gratinata cu usturoi

Se rupe conopida buchetele, se spala, se zvanta si se pune la prajit intr-o tigaie antiaderenta in

21 voturi    21 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonat cam o jumate

5 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 2 conopide
  • 50 g faina,
  • 50 g unt
  • 1/2 l lapte
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2 linguri parmezan (sau cascaval) ras
  • 300 g costita afumata
  • pesmet si
  • unt pentru gratinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
CARTOFI CU OCHIURI