Se desfac in buchetele 2 conopide mijlocii si se fierb in apa cu sare, pana ce se inmoaie. Se pun pe foc faina, untul si laptele si se prepara un sos bechamel mai gros. Se gusta de sare si piper, se lasa sa fiarba incet, o jumatate de ora, se ia de pe foc si se incorporeaza ouale si parmezanul (cascavalul) ras, amestecand bine. Se lasa conopida sa se scurga intr-o strecuratoare, dupa care se pune intr-o cratita sau intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt. Se taie marunt costita afumata, se presara peste conopida si peste ea se toarna sosul bechamel. Deasupra se presara parmezanul (cascavalul) ras, pesmetul si bucatele de unt, se da conopida la cuptorul incins si se lasa sa se gratineze 10-15 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii