autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida gratinata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 2 conopide, , 50 g faina,, 50 g unt, , 1/2 l lapte, , sare, , piper, , 2 oua, , 2 linguri parmezan (sau cascaval) ras, , 300 g costita afumata, , pesmet si, unt pentru gratinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se desfac in buchetele 2 conopide mijlocii si se fierb in apa cu sare, pana ce se inmoaie. Se pun pe foc faina, untul si laptele si se prepara un sos bechamel mai gros. Se gusta de sare si piper, se lasa sa fiarba incet, o jumatate de ora, se ia de pe foc si se incorporeaza ouale si parmezanul (cascavalul) ras, amestecand bine. Se lasa conopida sa se scurga intr-o strecuratoare, dupa care se pune intr-o cratita sau intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt. Se taie marunt costita afumata, se presara peste conopida si peste ea se toarna sosul bechamel. Deasupra se presara parmezanul (cascavalul) ras, pesmetul si bucatele de unt, se da conopida la cuptorul incins si se lasa sa se gratineze 10-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci

Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci

O grozava mancare de sezon, care se poate preta la nenumarate variante si nu cere mare experienta

21 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonat cam o jumate

5 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 2 conopide
  • 50 g faina,
  • 50 g unt
  • 1/2 l lapte
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2 linguri parmezan (sau cascaval) ras
  • 300 g costita afumata
  • pesmet si
  • unt pentru gratinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Ghiveci de legume