autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Retete vegetariene

Conopida la cuptor

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2011

Ingrediente
Vasul pe care l-am folosit are dimensiunile 33x22, pentru 4 (enorme) - 6 (decente) portii., , Ingrediente:, , 1. 900 gr conopida, 2. 400 gr smantana 12%, 3. 220 gr cascaval, 4. 2 oua, 5. o legatura mare de ceapa, 6. o lingura de parmezan, 7. piper, sare, , 8. unt pentru uns vasul, 9. 2 linguri de pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

21 voturi

Mod de preparare

Conopida la cuptor, scaldata-n cascaval, este una dintre primele mancaruri pe care am invatat sa le gatesc. In timp, am tot zapacit/schimbat/adaugat/ la reteta, pana am nimerit-o sa-mi implineasca doleantele papilelor gustative si am notat-o ca sa ma tin de ea. Asadar, imi permit sa iti dau acest sfat cand este vorba de mancaruri care nu-s complicate si care sunt mai degraba rezultatul unor ingrediente "de-a valma": urmeaza prima data reteta dar apoi incearca sa-i dai nuanta de gust care-ti place tie. La tine in bucatarie, tu esti un mic magician :).

Conopida o speli si o tai in buchetele. Am avut din cea congelata, asa ca pasul asta a fost deja facut. Pui conopida intr-o oala cu apa si o lasi 15 min din momentul in care incepe sa fiarba.

Ceapa o tai marunt, cascavalul cubulete, ouale le amesteci cu smantana. Dai drumul cuptorului, sa fie deja incalzit, la 180 de grade.

Cand conopida e gata, o pui intr-o sita mare si o lasi 2-3 min sa se scurga bine. Ungi vasul (de yena sau ceramica) si il tapetezi cu o lingura de pesmet. Pui un strat de conopida, jumatate de lingura de pesmet presarata peste ea, jumatate din cascaval, jumatate din ceapa, sare, piper, mai putin de jumatate din smantana amestecata cu ouale. Aceeasi pasi ii repeti inca o data, punand la final, peste smantana intinsa frumos si o lingura de parmezan ras. Lasi la cuptor 40-45 min sau pana s-a rumenit sa-ti placa ce vezi :) . Pofta buna, se serveste calda!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Conopida cu ciuperci la cuptor

Conopida cu ciuperci la cuptor

Punem apa cu sare la fiert, iar cand clocoteste adaugam 4 oua si stingem focul. Lasam ouale in apa

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida saseasca la cuptor

Conopida saseasca la cuptor

1.Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine apoi se pune la fiert in apa

5 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Balasa , 29 octombrie 2014

    RETETA ESTE GROZAVA !

  • Fara foto

    Victoria Stanciu , 21 septembrie 2014

    Super reteta

  • Fara foto

    Marieta Fazio , 09 octombrie 2013

    buna,buna!

    • Fara foto

      Aida Abdelhafiz , 15 septembrie 2013

      RETETA ESTE GROZAVA !

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 13 septembrie 2013

      O bunatate!

    • Fara foto

      Maria Sirbu , 12 septembrie 2013

      RETETA ESTE GROZAVA !

    • Fara foto

      Maria Warschak , 12 septembrie 2013

      RETETA ESTE GROZAVA !

    • Fara foto

      Aura Kranzow Naghi , 12 septembrie 2013

      AM FACUT E MINUNAT ASA CEVA AI MINCA MAI DES

    • Fara foto

      Mariana Simionescu , 12 septembrie 2013

      La ce ingrediente are, normal ca e buna ! :)

    • Fara foto

      Gheorghita Daniela , 12 septembrie 2013

      este f.f. gustoasa

    • Fara foto

      Teodora Zaraza , 12 septembrie 2013

      buna...rau !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

      la sotul meu ii place mult conopida...mi-ai dat o idee ...arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

21 voturi

Ingrediente

  • Vasul pe care l-am folosit are dimensiunile 33x22
  • pentru 4 (enorme) - 6 (decente) portii.
  • Ingrediente:
  • 1. 900 gr conopida
  • 2. 400 gr smantana 12%
  • 3. 220 gr cascaval
  • 4. 2 oua
  • 5. o legatura mare de ceapa
  • 6. o lingura de parmezan
  • 7. piper
  • sare
  • 8. unt pentru uns vasul
  • 9. 2 linguri de pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

la sotul meu ii place mult conopida...mi-ai dat o idee ...arata foarte bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Orez cu ciuperci