autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Aperitive, Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida la cuptor

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
1 conopidă mijlocie, 1canăde lapte, 2 l de apă, 2 linguriţe de sare, Pentru sosul de brânză:, 100 g brânză de vaci moale(sau urdă, ricotta), 100 g de caşcaval tare ras, 3 linguri de unt, 3 linguri de făină, 3 linguri de smântână, 1 cană de lapte, 1 cană de apă în care a fiert conopida, sare, piper, 50 g parmezan ras, frunze de mărar(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Spălaţi bine conopida şi o lăsaţi în apă rece să iasă eventualelel impurităţi. După ce aţi rupt-o bucheţele o puneti la fiert în apa clocotită cu sare şi adăugaţi 1 cană de lapte. Cât timp fierbe, 10 minute, porniţi cuptorul la 180 grade C. Pregătiţi şi vasul în care veţi pune conopida şi sosul de brânză, ungându-l cu puţin ulei de măsline.

Într-un alt vas puneţi la topit untul şi adăugaţi făina. Amestecaţi cu un tel, turnaţi lapte şi o cană din apa în care a fiert conopida. Adăugaţi caşcavalul, sarea si piperul şi amestecaţi până ce devine consistent. Opriţi focul si lăsaţi sosul să se răcească puţin.
Puneţi conopida scursă bine în vasul pregătit. De îndată ce sosul s-a mai răcit, amestecaţi şi brănzade vaci şi smântăna. Turnaţi sosul peste conopidă şi lăsaţi la cuptor 10-20 de minute(depinde de cuptor). Adaugati şi restul caşcavalului răzuit şi mai lăsaţi 10 minute la cuptor.Se consumă imediat, dar e bună şi rece. Pentru cine doreşte, se presară mărar tocat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Se curata bucatile de conopida si se pun la fiert cu apa si sare. Cand se patrund cat sa intre furculita

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida saseasca la cuptor

Conopida saseasca la cuptor

1.Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine apoi se pune la fiert in apa

7 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan Popa Mihaiu , 19 februarie 2014

    si eu cred ca e buna

  • Fara foto

    Proca Constanta , 03 decembrie 2013

    Cred ca este foarte buna

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 conopidă mijlocie
  • 1canăde lapte
  • 2 l de apă
  • 2 linguriţe de sare
  • Pentru sosul de brânză:
  • 100 g brânză de vaci moale(sau urdă
  • ricotta)
  • 100 g de caşcaval tare ras
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de făină
  • 3 linguri de smântână
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de apă în care a fiert conopida
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan ras
  • frunze de mărar(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide