autor:

Fara foto

» » Aperitive

CONOPIDA LA CUPTOR

Autor: Monique (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monique (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
o conopida mai maricica - cam 1 kg, 2 linguri de margarina, 2 linguri de faina, 1/2 l lapte rece, 2 oua, 150 gr cascaval ras sau branza telemea, o legatura de marar, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Conopida se tine in apa rece cu sare cam jumatate de ora. Se arunca apa si se fierbe 5-10 minute in apa cu sare. Separat se prepara un sos din margarina si faina calite 1 minut si peste care se adauga un pic cate un pic laptele rece. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa un pic sosul, cam cum e compozitia de clatite. Se da deoparte sosul si se lasa cam 10 minute sa se racoreasca cam 10 minute, se adauga apoi ouale pe rand amestecandu-se pentru omogenizare. Se adauga apoi cascavalul ras si mararul tocat. Se unge un vas de jena cu unt, se presara pesmet si se ataseaza alternativ straturi de conopida taiata rondele cu straturi de sos. Deasupra se poate presara cascaval ras sau branza si se introduce la cuptor pana se rumeneste usor, cam 30 min. Ca alternativa puteti folosi dovlecei in loc de conopida. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CONOPIDA LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scoate conopida din apa,

17 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu ciuperci la cuptor

Conopida cu ciuperci la cuptor

Punem apa cu sare la fiert, iar cand clocoteste adaugam 4 oua si stingem focul. Lasam ouale in apa

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • o conopida mai maricica - cam 1 kg
  • 2 linguri de margarina
  • 2 linguri de faina
  • 1/2 l lapte rece
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval ras sau branza telemea
  • o legatura de marar
  • pesmet

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Bruschetti