autor:

Fara foto

» » Aperitive

CONOPIDA LA CUPTOR

Autor: Monique (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monique (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
o conopida mai maricica - cam 1 kg, 2 linguri de margarina, 2 linguri de faina, 1/2 l lapte rece, 2 oua, 150 gr cascaval ras sau branza telemea, o legatura de marar, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Conopida se tine in apa rece cu sare cam jumatate de ora. Se arunca apa si se fierbe 5-10 minute in apa cu sare. Separat se prepara un sos din margarina si faina calite 1 minut si peste care se adauga un pic cate un pic laptele rece. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa un pic sosul, cam cum e compozitia de clatite. Se da deoparte sosul si se lasa cam 10 minute sa se racoreasca cam 10 minute, se adauga apoi ouale pe rand amestecandu-se pentru omogenizare. Se adauga apoi cascavalul ras si mararul tocat. Se unge un vas de jena cu unt, se presara pesmet si se ataseaza alternativ straturi de conopida taiata rondele cu straturi de sos. Deasupra se poate presara cascaval ras sau branza si se introduce la cuptor pana se rumeneste usor, cam 30 min. Ca alternativa puteti folosi dovlecei in loc de conopida. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CONOPIDA LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Conopida cu legume si smantana la cuptor

Conopida cu legume si smantana la cuptor

Se desface conopida in buchetele potrivite spre mici, se spala si se pune la fiert in apa cu 2 cuburi

9 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu ciuperci la cuptor

Conopida cu ciuperci la cuptor

Punem apa cu sare la fiert, iar cand clocoteste adaugam 4 oua si stingem focul. Lasam ouale in apa

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • o conopida mai maricica - cam 1 kg
  • 2 linguri de margarina
  • 2 linguri de faina
  • 1/2 l lapte rece
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval ras sau branza telemea
  • o legatura de marar
  • pesmet

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Mujver turcesc - chiftelute de dovlecei