autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Conopida natur gratinata cu usturoi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
1 conopida (1-1,2 kg), , 50 ml ulei, , 7-8 catei de usturoi, , cateva fire patrunjel sau marar, , sare, piper, condimente pentru friptura

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Se rupe conopida buchetele, se spala, se zvanta si se pune la prajit intr-o tigaie antiaderenta in uleiul incins. Se prajeste bine pe toate partile aproximativ 15 minute pana devine aurie si se inmoaie, se condimenteaza si se adauga usturoiul taiat feliute subtiri. Dupa 2 minute scoateti-o din tigaie, garnisiti cu verdeata iar cine doreste cu feliute de ardei peperoni.

Se serveste ca atare, cu mujdei sau sos de usturoi si ca garnitura la fripturi sau rasol.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida natur gratinata cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Lapte de migdale/nuci

Lapte de migdale/nuci

Toate se adauga in blender, se strecoara si laptele este gata. Va invit sa vizionati un video cu

5 voturi    2 comentarii
6 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    E o reteta foarte buna si sanatoasa. Fiind o mancare usoara, poate fi servita si la pranz si seara ceea ce e un avantaj.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    elisabeta podarelu , 30 august 2014

    asta este buna garnitura la friptura pe miine;multumesc de reteta

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014

    Iubesc conopida! Ma bucur nespus de mult cand gasesc o noua reteta gustoasa! O voi incerca...

  • tab1ta

    tab1ta (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    Minunata!

    • Fara foto

      Maria_Otican (Maestru bucatar) , 25 noiembrie 2013

      ma bucur ca exista aceste retete,si ne putem inspira oricand dorim ceva bun.

    • Fara foto

      Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

      Imi place

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Felicitari !

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Apetisant, usor si bun = excelent !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Minunata reteta! Se salveaza!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Usor de preparat, gustoasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      :) Da, asa-i, Nici usturoi nu ai mancat, nici gura nu-ti miroase. :)

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Buuuuuna! Trebuie sa aveti grija sa corelati cantitatea de usturoi cu momentul servirii! Stiti ce vreau sa zic...sa nu mergeti la vreo intalnire dupa ....

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Eu am pregatit conopida doar pane.Am sa incerc si asa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Multumesc mult de tot. Ma bucur ca va place.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Buna conopida cu usturoi.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      waw da ce bine arata! Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Multumesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      arata minunat

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

21 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

elisabeta podarelu

asta este buna garnitura la friptura pe miine;multumesc de reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Chiftele din cartofi noi cu marar Chiftele din cartofi noi cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri din pulpa de migdale