Reteta postata pe: 02 aprilie 2009
Ingrediente
o conopida mare,sare,piper,oua, , , Daca doriti conopida de post,paneul se obtine numai cu pesmet si se prajeste in ulei incins, In rest se pregateste cu oua.
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Se curata,se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare si putin otet.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie complet - nu sa se farame.Se scurge apa,se clateste tot cu apa calda si se lasa sa se raceasca.
Buchetelele de conopida se trec prin pesmet,ou batut si din nou pesmet si se prajesc in ulei incins.Nu folosesc faina pentru ca imi plac mai aurii si mai crocante.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se servesc ca atare sau cu un sos format di putin ulei ,mujdei de usturoi,otet de mere,patrunjel tocat marunt, sau cu sos de smantana amestecat cu patrunjel tocat marunt si zeama de lamaie. Sunt delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "CONOPIDA PANE" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de post
Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam
20 voturi
5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
-se fierbe conopida (rupta in bucati);
-se face compozitia din ou, faina,apa + sare, la fel ca pentru
5 voturi
3 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Floare de colt (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2012
Sunt un deliciu !!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010
Va multumesc mult pentru incredere si ma bucur ca v-a placut ...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2010
Multumesc...
constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010
O bunatate !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010
Va multumesc...
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010
Super !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010
Multumesc mult...Draga Daniela pentru post poti da conopida fiarta doar prin faina sau pesmet si se coace la cuptor sau se prajeste...
constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010
Si eu pregatesc asa ceva
daniela , 26 februarie 2010
caut retete pentru post. asta o stiam dar nu e de post(contine ou) altfel e excelenta
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009
Multumesc pentru aprecieri si incredere.Ma bucur Irina ca v-a placut.
cristina i. (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009
Super,si mie imi place conopida pane (si dovlecelul),eu le dau prin faina,ou apoi pesmet.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009
E foarte buna conopida pane. Nu am facut niciodata cu pesmet, doar cu faina si ou. Am sa incerc.