autor:

valentina ionita

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

CONOPIDA PANE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
o conopida mare,sare,piper,oua, , , Daca doriti conopida de post,paneul se obtine numai cu pesmet si se prajeste in ulei incins, In rest se pregateste cu oua.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

51 voturi

Mod de preparare

Se curata,se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare si putin otet.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie complet - nu sa se farame.Se scurge apa,se clateste tot cu apa calda si se lasa sa se raceasca.
Buchetelele de conopida se trec prin pesmet,ou batut si din nou pesmet si se prajesc in ulei incins.Nu folosesc faina pentru ca imi plac mai aurii si mai crocante.
Se scot pe hartie absorbanta.

Se servesc ca atare sau cu un sos format di putin ulei ,mujdei de usturoi,otet de mere,patrunjel tocat marunt, sau cu sos de smantana amestecat cu patrunjel tocat marunt si zeama de lamaie. Sunt delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "CONOPIDA PANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Conopida pane

Conopida pane

-se fierbe conopida (rupta in bucati); -se face compozitia din ou, faina,apa + sare, la fel ca pentru

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Conopida pane- specific tarilor arabe

Conopida pane- specific tarilor arabe

Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi . Fierbem conopida, in apa cu putina sare,

11 voturi    4 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Catalina (Chef de cuisine):

    aseara am facut si eu conopida pane dupa reteta ta.Nu mai facusem de mult.Am urmat intocmai instructiunele si mi-a iesit grozav Multumesc

  • irina

    irina (Chef de cuisine):

    Tocmai le-am terminat de prajit si le-am testat pe sotul meu!!! Super bune! Am adaugat si putin marar in compozitia de pane! Si am modificat putin reteta, nu am dat prin faina, ou, faina, ci am adaugat faina in ou pana s-a ingrosat compozitia suficient incat sa stea lipita de conopida si le-am prajit!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    liliana porcescu , 17 noiembrie 2015

    pai daca are ou nu mai este de post

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

    Si noua ne place tare mult... Multumesc...

  • Fara foto

    Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

    Imi place

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2012

      Sunt un deliciu !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Va multumesc mult pentru incredere si ma bucur ca v-a placut ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Va multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Multumesc mult...Draga Daniela pentru post poti da conopida fiarta doar prin faina sau pesmet si se coace la cuptor sau se prajeste...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Si eu pregatesc asa ceva

    • Fara foto

      daniela , 26 februarie 2010

      caut retete pentru post. asta o stiam dar nu e de post(contine ou) altfel e excelenta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Multumesc pentru aprecieri si incredere.Ma bucur Irina ca v-a placut.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Super,si mie imi place conopida pane (si dovlecelul),eu le dau prin faina,ou apoi pesmet.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      E foarte buna conopida pane. Nu am facut niciodata cu pesmet, doar cu faina si ou. Am sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

51 voturi

Ingrediente

  • o conopida mare,sare,piper,oua
  • Daca doriti conopida de post,paneul se obtine numai cu pesmet si se prajeste in ulei incins
  • In rest se pregateste cu oua.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

liliana porcescu

pai daca are ou nu mai este de post

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca